Fredagsmatch i La Liga och en mycket intressant sådan i form av Malaga – Getafe på La Rosaleda. Båda lagen saknar en hel del försvarsspelare till dagens match och det innebär givetvis att ett överspel ligger nära till hands.

  • Match: Malaga – Getafe
  • Spel: över 2 mål (goal line)
  • Odds: 1,666 @ Titan Bet
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 20:30

Malaga har spelat upp sig rejält efter en trög start på säsongen och laget placerar sig just nu på en 10:e plats i tabellen, en pinne framför Getafe. Med sju poäng ner till nedflyttningsstrecket och sju poäng upp till en europaplats tror jag att vi får se ett väldigt offensivt Malaga här. Givetvis siktar de uppåt i tabellen och med ett betryggande avstånd ner till strecket så kan de nog släppa lös här utan känna en allt för stor press på sig. Laget kommer närmast från en imponerande insats borta mot Eibar (2-1) och det var en välförtjänt seger som aldrig riktigt var hotad. Innan den vinsten hade Malaga två raka förluster mot Sevilla (1-2) och Barcelona (1-2), men även där spelade man riktigt bra och förtjänade mer. Med tanke på dessa tre matcher var jag länge sugen på att spela Malaga här, men det är stora bekymmer i försvarslinjen hos Malaga idag som gav mig kalla fötter.
Mittbackar Angeleri, Weligton och ytterback Juan Carlos saknas i dagens match på grund av skador. Vilket är tilltänkta startspelare alla tre. Nu är dessutom mittback Albentosa avstängd i dagens match, vilket skapar rejäla bekymmer för tränare Gracia. Filipenko och Torres tar förmodligen hand om mittbacken och dessa herrar har inte många matcher innanför västen denna säsong.

malaga_200x200Getafe_200x200

Getafe har gjort det helt ok den här säsongen då de placerar sig som 11:a i La Liga, med 26 inspelade poäng. Hela 21 av dessa poäng har plockats hemma i huvudstaden, men jag tycker ändå att spelet på resande fot sett lite bättre ut mot slutet. Förvisso förlust i senaste bortamatchen mot Granada (2-3), men innan det vinst mot Sporting Gijon (2-1) och en poäng på Mestalla mot Valencia (2-2). Som ni ser har det blivit en hel del mål i lagets bortamatcher och faktum är att de fem senaste matcherna från Getafe på resande fot klivit över 2,5 mål utan några större problem. Laget har ingen större balans i laget och försvarsspelet är ruskigt dåligt allt som oftast. Klubben sålde mittback Alexis till Besiktas och han var ändå en av lagets bästa försvarare, utan att för den sakens skull vara särskilt bra. Det säger en del om uppsättningen försvarsspelare.
Eftersom mittback Cala och ytterback Lago är avstängda i dagens match så återstår det bara fyra renodlade försvarsspelare i truppen. Så tränare Fran Escribá har en del att fundera på här.


Detta är två lag som siktar mot en europaplats och som har en ganska betryggande avstånd ner till nedflyttningsstrecket, så jag tror på offensiv fotboll här utan några direkta nerver. Får vi se en offensiv fotboll bör vi även få se en del mål efter båda lagen saknar otroligt många och viktiga försvarsspelare. Vi erbjuds ett trevligt odds för över 2 mål (goal line) i matchen och detta får sig en tyngre insats!

/e@sy