Vi tar oss till den spanska solkusten under lördagen där Malaga ska ta sig an Getafe på La Rosaleda. Malaga kommer med en skrällvinst på Camp Nou i ryggen och ska ses med riktigt bra chans mot ett Getafe som inte mår som bäst för dagen.

  • Match: Malaga – Getafe 
  • Spel: Malaga
  • Odds: 1.80 @ ladbrokes
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga är en positiv överraskning den här säsongen då laget placerar sig på en 7:e plats i ligan. Visst finns det kvalité i truppen men jag trodde ändå att laget skulle ligga längre ner i tabellen. Efter två raka förluster var det många som trodde att Malaga skulle åka på sin tredje raka förlust i senaste omgången mot Barcelona borta. Men Malaga bjöds på ett ledningsmål och sedan stängde man butiken på ett mycket imponerande vis. Visst hade Barcelona ett stort spelövertag och en del halvchanser, men det var aldrig riktigt farligt. Nu vänder man hem mot La Rosaleda och här är laget i regel mycket starkare än på bortagräs. Nu blev det förvisso förlust mot Espanyol (0-2) i senaste hemmamatchen, men Malaga dominerade stort och borde haft minst en poäng där. Passningsspelet är riktigt bra på hemmagräset och med en bra balans i de olika lagdelarna så tycker jag inte att Getafe ska vålla några större problem.

Inga större bekymmer hos hemmalaget som bara har en del långtidsskadade spelare borta.

malaga_200x200Getafe_200x200

Getafe ligger på en 13:e plats i ligan och det är ungefär där jag placerar laget efter säsongens slut. Laget blandar och ger där man vunnit varannan match om vi kikar sex omgångar tillbaka. Men dessa vinster är på hemmaplan och på bortagräs har laget istället tre raka förluster. Det har varit lite turbulent i Getafe den senaste veckan där kroaten Sammir (16/1) meddelat att han kommer lämna laget för spel i Kina. Nästa bomb att slå ner var att tränare Quique Sanchez Flores tackar för sig och lämnar klubben på grund av personliga skäl. Flores har styrt upp mycket hos Getafe sedan han tillträdde som tränare och lär bli saknad. Nu tar Getafe B tränaren Pablo Franco över rodret till bortamatchen mot Malaga men det blir endast en temporär lösning. Hela den här cirkusen kommer säkerligen påverka laget och det lär inte vara på något positivt sätt.

Getafe har en del bekymmer där både Yoda och Lafita fortfarande går skadade. Yoda är en spelare som kan hitta på det lilla extra och det tror jag hade behövts mot en starkt defensivt Malaga. Inte heller mittfältaren Lacen (16/1) kommer till spel då han är avstängd.


Frånsett förlustmatchen mot Levante så tycker jag att Malaga spelat mycket bra den senaste tiden. Laget är mycket starka defensivt och har även en del klasspelare framåt i planen. Hemmagräs är en klar fördel och mot ett för dagen förvirrat Getafe så tror jag att man plockar tre enkla poäng. Vi kör in en högre insats på det här spelet!

/e@sy