Match på den spanska solkusten ikväll när Malaga gästas av Espanyol hemma på La Rosaleda. Det här är två lag med en stark defensiv och till skillnad från gårdagens målkalas i spanska ligan så tror jag att vi får se en målsnål tillställning här.

  • Match: Malaga – Espanyol
  • Spel: under 2 mål (goal line)
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Malaga har visat fin form på slutet och har även klättrat upp ett par placeringar i tabellen. På de fem senaste matcherna så har man bara åkt på en förlust, det på hemmagräs mot Real Madrid (0-1). I övrigt så har man tagit vinster mot Osasuna (2-0) samt Celta Vigo (2-0) på bortagräs och även spelat lika mot Valladolid (1-1) och Almeria (0-0). Som ni ser så är det ganska målsnåla matcher man spelat och det är väldigt sällan det blir några målkalas när Malaga är inblandade. Endast 36 mål har man släppt in i ligaspelet så här långt, vilket får anses som väldigt lite med tanke på tabellplaceringen. Man har bland annat släppt in färre mål än både Sevilla och Sociedad som ligger på europaplatser just nu. Men eftersom Malaga ligger såpass långt ner i serien så viskar det även en del om offensiven man har, som inte varit bra under säsongen. 28 mål framåt är inte godkänt, men samtidigt så hade inte Malaga råd att värva in några tyngre namn inför den här säsongen. Nu har man lånat in Nordin Amrabat som fått fart på anfallsspelet en smula, men överlag så är det för blekt framåt.

Lite avbräck hos hemmalaget idag som saknar Sergio Sanchez,  Duda, Gámez och Camacho som alla är avstängda. Många försvarsspelare men samtidigt så tycker jag att Malaga har vettiga ersättare på dessa platser.

malagawilly

Espanyol har varit väldigt mycket upp och ner den här säsongen och placerar sig för tillfället på en mittenposition i tabellen. Det är även en placering som jag tror man kommer ha i slutet på säsongen, då man är för dåliga för att slåss om en europaplats och för bra för att blandas in i bottenstriden. Precis som hos Malaga så har Espanyol ett väldigt tajt försvarsspel där man sällan blottar sig allt för mycket. Man har inte haft några större skadebekymmer i försvarslinjen och det är givetvis en stor fördel att kunna köra på med samma manskap match efter match. Man har även en väldigt intressant målvakt i Kiko Casilla, som flertalet storlag redan visat intresse för. En lång målvakt som är otroligt stark i luften men även snabb efter backen. Offensivt hos gästerna så finns det ett hot enligt mig, och det hotet stavas Sergio Garcia. Den forne landslagsmannen har haft en väldigt lyckad säsong och har gjort en tredjedel av målen för Espanyol hittills. I övrigt så känns man inte allt för heta offensivt och man lär knappast ösa in mål här.

Inga skadebekymmer hos Espanyol som kan ställa upp med bästa tänkbara elva.


Två lag som är riktigt bra defensivt och två lag som dessutom har en varsin bra målvakt. Det luktar målsnålt långa vägar detta och det tidigare mötet mellan lagen den här säsongen slutade även mållöst. Det är inte omöjligt att vi får se ännu en mållös match, i annat fall så tror jag max på en 1-0 vinst åt något håll. Spelar därför en mindre insats på under 2 mål (goal line) i matchen där det är insatsen tillbaka på exakt två mål.

/e@sy