Match på den spanska solkusten idag när ett Elche i poängbehov gästar ett Malaga som inte direkt har något att spela för. Jag ger bortalaget ganska stora chanser till åtminstone knipa en pinne i den här matchen, och testar mig därför på en dubbelchans.

  • Match: Malaga – Elche
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Malaga har gjort en mycket bra säsong med tanke på förutsättningarna och med tre omgångar kvar så placerar sig laget på en 13:e plats med åtta poäng ner till Almeria under strecket. Det ska med andra ord väldigt mycket till för att inte Malaga ska spela i la liga även nästa säsong, något som man antagligen även känner själva. Jag tror därför inte att vi får se ett väldigt motiverat hemmalag idag, och då är man illa ute mot ett hungrigt Elche. Dessutom så har hemmalaget ett stort avbräck i offensiven, då Amrabat avtjänar en avstängning efter att ha bett domaren att sätta på sig glasögonen i vinstmatchen mot Villarreal (2-0). Han har varit en injektion till anfallsspelet i Malaga sedan han kom och jag tycker i övrigt att man har det väldigt tunt framåt. Man gick även mållösa i senaste matchen då Getafe kunde vinna med 1-0 på hemmagräs. Förvisso hade Malaga riktigt mycket boll och ett par fina chanser, men man har varit lite uddlösa framför mål den här säsongen. Elche brukar inte bjuda på allt för många chanser bakåt och jag tror att hemmalaget får det svårt att näta idag.

Förutom Amrabat så saknar även Malaga avstängda mittbacken Angeleri.

malaga_200x200Elche_200x200

Elche har gjort det godkänt som nykomlingar och jag var nästan helt säker på att man skulle ligga i absoluta botten den här tiden på säsongen. Man värvade otroligt många spelare inför säsongen, men det var knappast några stjärnor som kom in i laget. Men man har fått ihop det på ett bra sätt och uppträder som ett lag ute på planen när det vankas match. Man ligger otroligt tajt i försvarsspelet och sedan har man ett par speedkulor som kan ställa till det framåt. Elche har ett par riktigt jobbiga matcher kvar där man ska möta både Barcelona (h) och Sevilla (b), så jag tror man kommer gå hårt för poängen här. Man har bara tre poäng till godo på Almeria under strecket och jag tror det kommer krävas två poäng på de tre återstående matcherna för att hänga kvar i la liga. Laget har ingen vidare form på resande fot men jag tycker fortfarande att det är på bortagräs som lagets spelidé passar som bäst. Man spelar mycket på kontringar och det är inte alls omöjligt att man får matchen precis dit man vill idag.

Hos gästerna stryker vi Manu Del Moral och Aaron som varit borta en längre period.


Jag tror Malaga känner sig väldigt säkra på ett nytt kontrakt och de hungrigaste laget bör vara Elche här. Man kommer krypa ihop och inte bjuda hemmalaget på särskilt mycket, vilket jag tror kommer resultera i minst en poäng med sig hem. Testar en insats strax under medel på detta spel!

/e@sy