Match på den spanska solkusten idag när ett formstarkt Malaga tar emot nykomlingen Eibar. Malaga är obesegrade hemma på La Rosaleda och jag tror man är det även efter dagens match. Men jag väljer ett målspel på hemmalaget istället för den raka ettan.

  • Match: Malaga – Eibar
  • Spel: Malaga över 1,5 mål
  • Odds: 1,88 @ betsson
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga har inte något stjärnspäckat gäng men har verkligen imponerat inledningsvis på säsongen. 18 poäng har man samlat på sig hittills och det räcker till en sjundeplats i dagsläget. Formen är otroligt bra och man kommer in till dagens match med fyra raka segrar i ryggen. Nu har man inte ställts mot nå tyngre lag där Granada (2-1), Cordoba (2-1), Rayo (4-0) och Sociedad (1-0) besegrats, men jag tycker inte heller att Eibar är något kanongäng. Hemma på La Rosaleda har laget gått riktigt bra med tre vinster och två oavgjorda, där man bland annat plockat poäng mot Barcelona (0-0). Man sätter alltid upp ett högt tempo på hemmagräset och jag gillar verkligen offensiven som man skrapat ihop. Man ändrar aldrig ett vinnande lag och det innebär troligtvis att vi får se Castillejo, Juanmi, Samuel och mycket vassa Amrabat på topp. Dessa herrar snurrade upp Rayo totalt i senaste hemmamatchen och hade kunnat göra det dubbla antalet mål. Anledningen till att jag väljer bort den raka ettan idag är att Malaga saknar en del defensiva spelare. Mittback Sanchez kommer inte till spel och vi stryker även ytterbackarna Rosales samt Antunes.

malaga_200x200sdeibar

Eibar har varit en pigg nykomling så här långt och placerar sig som 9:a med 13 inspelade poäng. Men jag tycker man överpresterat en del och förväntar mig att man kommer dala i tabellen så småningom. Defensiven var det starka kortet i början på säsongen men jag tycker att man tappat det mot slutet. 13 insläppta mål så här långt på sina 10 matcher är kanske inte så farligt. Men kikar vi på de fyra senaste matcherna så har man släppt in hela nio mål. Senaste vinstmatchen mot Rayo (3-2) visade man prov på uselt försvarsspel och jag tror det blir en liknande match ikväll. Malaga kommer storma framåt och då brukar Eibar ställa upp och svinga med. Vi stryker även mittback Ekiza idag som startade senaste matchen mot Rayo. Det innebär Navas bredvid Albentosa idag och det är inte de snabbaste herrarna i ligan. Malaga spelar bollen efter backen och det kan innebära stora problem för gästernas försvar. Vi stryker även Dídac Vilà, Añibarro samt anfallaren Piovaccari.


Hemmalaget är formstarka för dagen och jag tror inte man kommer torska den här matchen. Men det är taskiga odds för raka ettan och jag tror faktiskt man sätter två baljor på ett Eibar som inte övertygat defensivt på slutet. Vi testar en medelinsats på det här spelet!

/e@sy