Lunchmatch på den spanska solkusten där Malaga tar emot Deportivo La Coruna hemma på La Rosaleda. Malaga har chans att plocka in poäng på Villarreal i kampen om en europaplats och lär få full anfallsorder här. Minst två hemmamål ska vi kunna få se på ett svagt bortaförsvar.

  • Match: Malaga – Deportivo
  • Spel: Malaga över 1,5 mål
  • Odds: 1,87 @ betsson
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Malaga har inga vackra resultat på slutet men det har varit mot en del tuffa motståndare och sedan tycker jag inte bollen studsat rätt. Näst senast stod man för en mycket fin insats hemma mot Atletico Madrid (2-2) och även förra omgångens prestation på bortagräs mot Real Madrid (1-3) var riktigt bra. Malaga hade faktiskt bud på en kvittering fram till 2-2, innan Ronaldo stängde matchen på övertid. Nu är det betydligt lättare motstånd på andra planhalvan och det tror jag innebär att vi får se ett Malaga som spelar ut ordentligt här. Det är sju poäng upp till Villarreal på sjätteplatsen så givetvis kommer Malaga gå hårt för vinsten här. Hemma på La Rosaleda har laget ett bra facit under säsongen och man har även fått igång målskyttet med åtta fullträffar på de fyra senaste hemmamatcherna.

Inga nya skadebekymmer för Malaga som kommer till spel med en stark trupp. Ett litet frågetecken för anfallare Samuel men enligt de senaste rapporterna ska han kunna spela.

malaga_200x200deportivo_200x200

Deportivo La Coruna är nykomlingar i La Liga och riskerar nu att åka ner till segundan igen. Laget parkerar under strecket på en 18:e plats, med samma antal poäng som Almeria ovanför strecket. Formen är urusel hos gästerna som inte vunnit en match sedan 6 februari då Eibar hemmabesegrades med 2-0. Efter detta har laget sex förluster och fyra oavgjorda resultat. Depor måste chansa lite för att få med sig poäng och laget har faktiskt gjort mål i fyra raka ligamatcher. Men defensiven blir lidande och man har släppt till en del mål på slutet mot överlag ganska blekt motstånd. På de fem senaste bortamatcherna har Deportivo släppt in 2 mål i fyra av dessa. Det har även gått tungt på La Rosaleda för Depor som förlorat de två senaste matcherna här med 3-1 och 4-1.

Stor avbräck defensivt för gästerna som saknar avstängda mittbacken Sidnei (27/0). Han är utan tvekan den starkaste mittbacken i laget och det är oroande. Inte heller Touche (9/4) kommer till spel då även han är avstängd.


Malaga har spelat bra på slutet utan att ha fått någon utdelning för det. Nu är det lite enklare motstånd på hemmaplan och då tror jag att detta kan rinna iväg. Det kommer regna lite smått under matchens gång och det gynnar enbart hemmalaget som har ett fint passningsspel. Det här spelet känns otroligt bra och jag trycker därför till med en högre insats!

Testar även två sidospel på Malaga:

Malaga över 2,5 mål – 3,75 @ bet365 - 1,5/10 units

Malaga över 3,5 mål – 10,00 @ bet365 - 0,5/10 units

/e@sy