Andalusiskt derby på menyn denna söndag då Malaga gästas av Cordoba hemma på La Rosaleda. Två lag som mycket gärna vill ha en trepoängare då Malaga jagar europaplats och Cordoba parkerar sist i tabellen. Gästerna har sju raka förluster på kontot och jag tror den åttonde raka kommer idag.

  • Match: Malaga – Cordoba
  • Spel: Malaga -1 (asian)
  • Odds: 2.05 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Malaga placerar sig på en 7:e plats i ligan just nu och med sju poäng upp till Villarreal på den sista europaplatsen så är det bara en vinst som gäller idag. Laget har absolut ingenting att förlora och det tror jag är en stor fördel till skillnad från den position Cordoba befinner sig i. Malaga stod inte för någon bra prestation i förra helgens ligamatch mot Granada som man förlorade med 0-1 på bortagräs. Men nu är det chans till revansch hemma på La Rosaleda och här tycker jag att spelet sett mycket bra ut under hela säsongen. Endast tre hemmaförluster har Malaga på kontot denna säsongen, där bland annat Real Madrid (1-2) blev för tuffa att bräcka. Men i förlusterna mot Almeria (1-2) och Espanyol (0-2) så dominerade laget stort och förtjänade ett bättre öde. Malaga skruvar alltid upp ett högt tempo inför de egna fansen och jag tror inte Cordoba hänger med idag.

Inga nya bekymmer hos hemmalaget som kommer till spel med exakt samma trupp som i de tre senaste ligamatcherna. Det innebär ingen Sergio Sanchez och ingen Javi Guerra. Inga tuffare avbräck i mina ögon.

malaga_200x200Cordoba_200x200

Cordoba gled upp på ett bananskal till La Liga och laget har visat att man inte alls var redo för uppgiften. Jumboplats i dagsläget och med hela sju poäng upp till Levante på säker mark så står laget inför en mycket pressad slutspurt. Dagsformen är riktigt usel då laget samlat på sig sju raka förluster där det blev torsk mot Getafe (1-2) i förra omgången på hemmaplan. Cordoba hade faktiskt ledning med 1-0 tills bara ett par minuter återstod, men släppte in två snabba mål i absoluta slutskedet av matchen. Ett lag som redan är i brygga behöver inte en sådan förlust och frågan är om Cordoba verkligen orkar resa sig nu. Cordoba har fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna, där man blivit nollade i samtliga förluster.

Hårt avbräck i gästernas försvar som saknar avstängda Inigo Lopez idag. Sedan tidigare finns Iago Bouzon på skadelistan.


Malaga är det klart bättre laget av dessa två och hemma på La Rosaleda så brukar man dominera stort mot den här typen av motstånd. Ett derby är alltid ett derby, men jag kan inte se hur Malaga ska blåsa den här chansen. Vi testar en högre insats på Malaga -1 där det är insatsen tillbaka på en uddamålsvinst för hemmalaget.

/e@sy