Match på La Rosaleda idag då Celta Vigo gästar Malaga. Bortalaget Celta Vigo är ligans absolut sämsta lag på resande fot och borde väl få det väldigt svårt här?

  • Match: Malaga – Celta Vigo
  • Spel: Malaga över 1,5 mål
  • Odds: 1,72 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga har gjort en klart godkänd säsong hittills och placerar sig för tillfället på en femteplats i ligan. Formen i ligaspelet är dock inte den bästa och man kommer in här med två raka förluster i ligan. Näst senast blev det stryk på bortagräs mot Deportivo med 0-1 och nu senast blev man totalt utspelade mot Barcelona på hemmagräset i en match som slutade 1-3. Det bör därför vara ett väldigt revanschsuget Malaga som kliver ut på La Rosaleda idag. Och trots att ligaspelet inte gått som man velat på slutet så har man en väldigt fin prestation med sig i ryggen då man tidigare i veckan fick 2-2 på Camp Nou i Copa del Rey. Ett väldigt bra resultat inför returen och det ska tilläggas att Malaga valde att vila bland annat Demichelis, Isco och Joaquin i den matchen.

Inga nya avbräck i truppen och man kommer till spel med en väldigt stark trupp.

Celta Vigo har faktiskt imponerat väldigt mycket på mig i vissa matcher den här säsongen, men samtliga dessa matcher har spelats på hemmaplan. På resande fot har man inte alls fått till spelet och det är också den stora boven till att man placerar sig på en blek 16:e plats i ligan. 1-0-9 är raden på bortagräs och en mindre fin målskillnad på 7-17. Det här är en av ligans tuffaste bortamatcher och jag har svårt att se Celta Vigo stå emot särskilt länge här.

Dessutom har bortalaget stora defensiva bekymmer då högerback Hugo Mallo är borta en längre period på grund av skada och även mittback Túñez missar dagens match på grund av skada. Två spelare som annars är givna från start.


Jag tror Malaga vinner den här matchen och jag tror samtidigt man gör minst två mål på ett Celta Vigo som har defensiva bekymmer. Högre odds på Malaga över 1,5 mål gör dock att jag väljer det spelet framför den raka ettan.

Testar även två andra målspel i matchen:

Malaga över 2,5 mål – 3,40 @ bet365 – 1,5/10 units

Malaga över 3,5 mål – 8,00 @ bet365 – 0,5/10 units

/e@sy