Vi beger oss till den spanska solkusten och mötet mellan Malaga – Barcelona idag. En riktigt svår bortamatch för Barcelona, som dessutom ödslat kraft på cupen i veckan. Har hittat ett riktigt fint spel som jag testar en slant på. Läs mer!

  • Match: Malaga – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 2.02 (betsson)
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 18.00

Malaga har hittills haft en en tung säsong och ligger på en blygsam 10:e plats för tillfället. En av de stora anledningarna till detta är skadorna på Baptista och Joaquin, som bägge nu varit borta i flera månader. För att Malaga ska tillhöra toppen och slåss om en europaplats så gäller det att dessa herrar tillfrisknar snart, annars kan man nog glömma detta. Senast mot Gijon trodde nog många att man räddat en poäng när van Nistelrooy gjorde 1-1 i 87:e minuten, men Gijon ville annat och gjorde 2-1 på övertid.

Förutom Baptista och Joaquin så får man klara sig utan Toulalan idag. Viktigt är att portugisen Duda är tillbaka efter att ha missat förlustmatchen mot Gijon.

Barcelona har matchats hårt på slutet och var i veckan på Santiago Bernabue för cupmatch mot Real Madrid. Efter en makalös vändning så blev det en 2-1 vinst där. Förra helgen spelade man ligamatch mot Real Betis hemma på Camp Nou, och innan den matchen hade man inte släppt in ett endast mål på hemmagräs i ligan. Nu lyckades Betis att göra två mål i den matchen och Barcelonas försvar så ofta riktigt virrigt ut, Betis brände dessutom ett par frilägen i matchen. Nu redde Barcelona dock ut stormen tack vare ett grymt offensivt spel då man gjorde hela fyra mål framåt.

Idag saknar man Keita som är på afrikanska mästerskapen, annars ställer man upp med ordinarie manskap. Pedro är tillbaka efter en sträckning som hållit han borta ett par matcher.

——————————————————————————————–

Malaga är ett bra hemmalag och har faktiskt bara fått stryk en gång på hemmagräs i år. Man kommer inte ställa upp ett handbollsförsvar har tränare Pellgrini utlovat, utan man kommer gå för seger och försöka ha mer boll än Barcelona. Mer boll än Barcelona kommer man givetvis inte ha, men jag är övertygad om att man kommer vaska fram några riktigt farliga chanser i matchen. Barcas försvarsspel har inte sett särskilt bra ut på slutet och det finns en stor chans till att man släpper in en kasse idag, och framåt gör man alltid mål. Spelar denna med medelinsats.

/e@sy