Toppmatch på La Rosaleda ikväll när Barcelona gästar Malaga. Många verkar tro att Barcelona får en ganska lätt resa här, något som jag inte alls håller med om. Jag tror Malaga kommer bita ifrån sig bra och har hittat ett bra spel för detta.

  • Match: Malaga – Barcelona
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,61 @ bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Malaga har varit en positiv överraskning med tanke på den spelarflykt man hade innan säsongen drog igång. Man placerar sig för tillfället på en 5:e plats i tabellen och just hemma på La Rosaleda har man varit strålande på slutet. Man förlorade två hemmamatcher på raken för ett tag sedan mot Rayo Vallecano och Sociedad, men efter detta har man tre raka hemmasegrar där man slagit tillbaka tunga lag som Valencia och inte minst Real Madrid. Räknar vi med Copa del Rey, ligamatcher och Champions League denna säsong så har Malaga gjort mål i 14 av 15 hemmamatcher denna säsong. Endast mot Cacereno i spanska cupen har man gått mållösa, men då ställde man även upp med ett rent b-lag.

Till kvällens match saknar man högerback Gamez som är avstängd, men enligt mig inget större avbräck då jag tycker Sergio Sanchez är en fullgod ersättare.

Barcelona ångar på uppe i toppen och har alltså ännu inte fått stryk i ligan, raden 17-1-0 och målskillnaden 61-19 är inget man skojar bort direkt. Men ser vi till spelet på bortagräs tycker jag ändå inte man övertygad överdrivet mycket. Lite dumt att skriva när man har 9 vinster av 9 möjliga kanske men jag som följer Barcelona väldigt noga tycker att man haft marginalerna på sin sida några bortamatcher. Man har även släppt in 12 av sina 19 mål på just bortagräs och i 7 av 9 ligamatcher på resande fot har man släppt in mål. När dessa lag möttes förra säsongen tog Barcelona två säkra segrar, men man släppte även in mål i båda matcherna och det tror jag även att man gör ikväll.

Inga större avbräck hos Barcelona då endast David Villa finns på skadelisten, Adriano är tillbaka i laget.


Malaga kommer försöka ösa på rejält här och deras chans ligger i att få första målet för att få lite extra bensin i tanken. Med ett anfall troligtvis bestående av Eliseu, Isco, Joaquin och Saviola så kommer det skapas chanser framåt idag, och har man bara lite skärpa borde man kunna trycka in en boll. Jag kan heller aldrig se Malaga backa hem på La Rosaleda och det innebär att Barcelona förmodligen trycker in ett gäng mål. Båda lagen gör mål känns väldigt bra!

/e@sy