Ännu en kväll med fin fotboll från Champions League och idag går båda matcherna i Spanien. Jag väljer att rikta fokus mot La Rosaleda där turneringens överraskning Malaga får tyskt besök i form av Borussia Dortmund.

  • Match: Malaga – B. Dortmund
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,75 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Malaga är alltså framme i kvartsfinal och det kan jag garantera att inte många supporters trodde dagarna innan säsongen kickade igång. Man fick sälja av det mesta som sågs som värdefullt och förlusten av Cazorla trodde många skulle bli fallet för Malaga. Men man har plockat in rävar som Roque Santa Cruz och Saviola som bidragit med målgörandet. Men störst av dom alla den här säsongen måste man ändå säga att Isco varit, en helt fantastisk spelare som förmodligen inte spelar kvar i Malaga länge till. 3 mål och 3 assist så här långt i CL och han är verkligen nyckeln till om Malaga ska lyckas offensivt ikväll. Bakåt har man som vanligt Demichelis samt Weligton i mittlåset, två herrar som vägrade släppa förbi sig någon i början på säsongen. Men hårt matchande har satt sina spår tycker jag då man inte sett allt för stabila ut på slutet i ligan. Man kommer få problem mot ett offensivt starkt Borussia Dortmund idag tror jag.

Skadeläget ser bra ut hos spanjorerna som endast saknar vänsterback Eliseu, även mittback Onyewu finns på skadelistan men är knappast någon som man saknar.

Borussia Dortmund har sett otroligt bra ut i CL hittills och hade inga större problem att ta sig vidare från den tuffa gruppen man hamnade i med lag som Real Madrid, Manchester City och Ajax. Man hade inte heller några större bekymmer med Shakhtar i förra omgången som kunde avfärdas lätt efter sammanlagt 5-2 (2-2). Det är ju främst i offensiven som jag tycker det här laget gör sig bäst och det är heller inte särskilt konstigt när vi kikar på vilka spelare man har framåt. Lewandowski (5mål)Reus (3mål)Götze (2mål) och Blaszczykowski (1mål) har stått för merparten av Dortmunds mål i CL hittills och här kommer Malaga få något att bita i. Ni som sett lagets bortamatcher mot City och Real Madrid vet att man spelar helt utan respekt och att det inte är tal om att backa hem. Något som gör att man är väldigt giftiga framåt men samtidigt även väldigt bräckliga bakåt, vilket passar utmärkt till det här spelet.

Tyskarna ser ut att få klara sig utan Hummels idag vilket givetvis är ett avbräck för defensiven, det finns även små frågetecken för Schmelzer samt Blaszczykowski.


Med tanke på hur Malagas bortaspel mot Porto såg ut så tror jag gärna man vill ha ett par bollar att gå på inför returen om man ska fixa detta. Man kommer gå för målet och det kommer att öppna upp för Dortmund att kontra. Tror det kan bli en riktigt bra match detta och jag förväntar mig en hel del chanser. Båda lagen gör mål spelas med en insats strax över medel.

Testar även 2/10 units på över 2,5 mål i matchen – 1,96 @ betsafe.

/e@sy