Fin match på La Rosaleda under lördagen då Atletico Madrid gästar Malaga. Två lag som har allt att spela för och jag förväntar mig en tuff och lite smågrinig match här. Jag tror vi krossar kortlinan och smäller till med en högre insats. Häng på!

  • Match: Malaga – Atletico
  • Spel: över 6,5 kort
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Malaga har tagit 90 kort hittills under säsongen och det ger ett snitt på exakt 3 kort per match. För Atletico Madrids del ligger siffran på 99 kort, vilket ger ett snitt på 3,3 kort per match. Senast lagen drabbade samman, i huvudstaden, fick vi se både en del gula och röda kort. Går vi efter hur bet365 räknar kortspelet så landade vi till slut på 10 kort. Bland annat så fick både Gabi och Samuel ett varsitt rött kort. Förra säsongens möten lagen emellan så landade vi på 9 kort båda gångerna. Med andra ord så brukar det vara tufft spel mellan lagen och det tror jag vi får se även idag. Atletico Madrid känner flåset från Valencia och Sevilla i kampen om tredjeplatsen, samtidigt som Malaga vill spela sig till en europaplats.

Jag tror på en öppen tillställning här och det gillar jag när man sitter på ett kortspel. När det svänger fram och tillbaka så hamnar spelarna på efterkälken rätt ofta och då kan det krävas att man tar ett kort. Dessutom kommer det vara väldigt bra drag på La Rosaleda och just att det är en lördagsmatch brukar öka stämningen en smula. På hemmaplan mot lite bättre motstånd så är Malaga nästan alltid inblandade i kortglada matcher. 11 kort mot Valencia, 8 kort mot Villarreal, 7 kort mot Real Madrid, 9 kort mot Celta Vigo och 10 kort mot Athletic Bilbao är bevis på detta. Det blev bara 4 kort i 0-0 mötet mot Barcelona, men då låg Malaga väldigt tajt i försvarsspelet och dessutom dömde Alejandro Hernandez den matchen, vilket är en lugn domare.

malaga_200x200atletico_200x200

Till dagens match håller Antonio Mateu Lahoz i pipan. En erfaren domare som för den sakens skull inte är särskilt bra. Det tenderar att balla ur när han dömer täta matcher och just en tät match tror jag på idag. På de 15 ligamatcher han dömt den här säsongen så landar vi på snittet 6,8 kort per match. 10 av 15 gånger har han klivit över linan 6,5 kort. Matcher som han inte vevat ut en massa kort i är bland annat Barcelonas storsegrar mot Cordoba (5-0) och Athletic (5-2), samt Atleticos hemmavinst mot Almeria (3-0). Ojämna matcher har alltid en tendens att bli avslagna och sakna de riktiga närkamperna, så det är inte särskilt överraskande. Senast Lahoz var på La Rosaleda visade han 6 gula och 2 röda kort när Malaga hemmaslog Athletic (1-0) i en tempofylld match.


Jag brukar inte dra till med högra insatser på kortspel, men här tycker jag att vi bjuds på en generös lina. Jämn match är att vänta mellan två fysiska lag och båda har massor att spela för. Lägg till en ostabil domare och jag tror på kortfest!

Vi testar även kortspel på enskilda spelare i matchen:

Rosales får gult kort @ 3.30

Weligton får gult kort @ 2.00

Recio får gult kort @ 2.00

Darder får gult kort @ 2.30

Gabi får gult kort @ 2.00 - 

Juanfran får gult kort @ 3.80

Rött kort i matchen @ 2.70

Samtliga odds är hos betsson och vi testar 1/10 units på vardera spel. Om en spelare inte kommer till start återbetalas insatsen!

/e@sy