Vi beger oss till den spanska solkusten ikväll och närmare bestämt La Rosaleda. Här gästas Malaga av Athletic Bilbao och även fast det är en relativt svårtippad match så slänger jag in en slant på min favorit.

  • Match: Malaga – Athletic Bilbao
  • Spel: Athletic (spel utan x)
  • Odds: 2,00 @ expekt
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga gjorde ett par riktigt bra matcher i början på säsongen och spelet såg mycket bättre ut än vad jag hade förväntat mig efter den stora spelarflykten. Men verkligheten har kommit ikapp lite och jag tycker man börjar se nu att Malaga inte är ett lag för övre halvan i la liga. Men levde ganska mycket på en stabil defensiv förra säsongen där mittbacksparet Weligton/Demichelis var bland de bättre i ligan. Men Demichelis försvann inför den här säsongen och Weligton har inte alls kommit upp i någon vettig nivå i början på säsongen. Där har man tydliga problem och man kan inte förlita sig på att Willy ska storspela i kassen varje match. Offensivt ser det också väldigt tunt ut där en tröttkörd Roque Santa Cruz absolut sett sina bästa dagar segla förbi. Portillo är en förbaskat bra spelare men jag tycker han kör fast väldigt ofta då han tvingas göra mycket på egen hand. Malaga har tagit merparten av sina poäng hemma på La Rosaleda men på slutet har man inte alls imponerat här. En knapp seger mot Betis (3-2) och förluster mot Celta Vigo (0-5) och Osasuna (0-1) gör att jag inte riktigt tror på hemmalaget här.

Saknas hos hemmalaget gör idag skadade trion El Hamdaoui, Flavio Ferreira och Casado, även Jesús Gámez missar matchen på grund av avstängning. Sedan har vi även Duda som lämnats utanför truppen.

athletic2

Athletic Bilbao har infriat mina förväntningar så här långt och placerar sig på femteplats efter förra säsongens stora misslyckande. Det är väldigt bra gjort med tanke på att Benat (ny från Betis) inte alls presterat och det andra nyförvärvet Kike Sola (Osasuna) haft enorma skadebekymmer och knappt spelat. Men det finns hjärta i det här laget som inte finns hos många andra lag i la liga, och det kan man komma väldigt långt på. Nu har man tagit 17 av 23 poäng hemma på San Mamés, men jag tycker samtidigt man haft riktigt tuffa matcher på resande fot hittills. Man blev totalt utspelade av Atlético i senaste bortamatchen där man fick stryk med 2-0, men Atlético och Malaga känns inte direkt jämförbara i dagsläget. Innan det så knep man en bortaseger mot Getafe (1-0), så allt är inte ett enda stort mörker när man reser utanför Baskien. Nu gäller det även att man plockar poäng idag om man inte vill tappa mark på Villarreal i kampen om fjärdeplatsen.

Mittback Gurpegi missar dagens match då han åkt på en skada, även Aduriz missar den här matchen då han både är avstängd och skadad. Men Laporte är tillbaka från skada och han går in och ersätter Gurpegi rakt av, vilket är ett mycket bättre alternativ. Inte heller Aduriz tror jag kommer saknas särskilt mycket då han inte har presterat den här säsongen. Sedan tidigare finns även Ekiza och Kike Sola på skadelistan och Saborit samt Moran lämnas utanför truppen av tekniska skäl.


Som sagt en ganska svårbedömd match detta, men jag tycker ändå att gästerna ska ses med bäst chans. Man har en starkare trupp än Malaga och man kommer oftast till jobbet med bra inställning. Två gånger pengerna med insatsen tillbaka vid oavgjort är helt klart värt en mindre insats.

/e@sy