Den spanska solkusten är värd för Copa del Rey då Malaga – Athletic drabbar samman på La Rosaleda under onsdagskvällen. Två lag som kommer möta varandra tre gånger under den här veckan då även en ligamatch är på gång mot helgen. Gästerna har otroligt taskig form för dagen och jag testar därför ett målspel på hemmalaget här.

  • Match: Malaga – Athletic
  • Spel: Malaga över 1,5 mål
  • Odds: 2.50 @ bet365
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga har överraskat på mig den här säsongen och placerar sig på en 7:e plats i ligan med häng på europaplatserna. Även i cupen har man imponerat där Deportivo (5-2) samt Levante (4-3) slagits tillbaka utan några större bekymmer över dubbelmöten. Nu ser inte formen särskilt bra ut om vi kikar till ligaspelet, där laget har två förluster samt ett kryss på de tre senaste. Men vi ska komma ihåg att Malaga stött på bra motstånd i form av Sevilla (0-2) och Villarreal (1-1). Sedan tycker jag att man blev totalt bortdömda i förlustmatchen mot Almeria (1-2) på hemmagräs. Just på hemmaplan är man otroligt giftiga med raden 5-3-2 där poäng plockats mot bland annat Barcelona (0-0). Även mot Real Madrid stod man upp riktigt bra och förlorade till slut med uddamålet.

Hemmalaget kommer rotera en del men jag tycker att Malaga har ett intressant lag på papperet med flertalet duktiga spelare offensivt, så det behöver inte vara någon nackdel. En stark trupp idag där mittback Weligton är tillbaka från skada och spelklar. Vi stryker dock nyförvärvet Javi Guerra som är avstängd i Copa del Rey, efter ett rött kort senast han var med i turneringen.

malaga_cf@2x (1)VSathletico_bilbao@2x

Athletic Bilbao har stora problem just nu och får inte alls spelet att stämma. En 13:e plats i ligan kan man inte vara nöjda med och nu får laget inrikta sig på att inte åka ur La Liga. Cupen kan vara en räddning på den katastrofala säsongen, men det verkar ändå som Valverde vill hamna på rätt kö i ligan om man lyssnar på en del uttalanden. Lagets stora stjärnor, Aduriz och Laporte, har haft en del småbekymmer på slutet och vilades från start i senaste cupmatchen mot Celta Vigo (0-2). Utan Laporte i backlinjen så är baskerna otroligt sårbara, vilket vi sett gång på gång under säsongen. Inte heller utan Aduriz har man lyckats särskilt bra. Kikar vi sex tävlingsmatcher tillbaka så har Athletic släppt in hela 13 mål, vilket säger en del om försvarsspelet för dagen.

Gästerna kommer till spel utan Benat och Viguera idag. I övrigt är det starkast möjliga trupp där Muniain förväntas få speltid efter avstängning i ligaspelet.


Med fyra raka ligaförluster är det ett pressat Athletic som tar emot Malaga på San Mames i helgen. Laget har blivit utbuade på slutet av de egna fansen och det är en match som måste vinnas för att tränare Valverde ska sitta säkert. Jag tror därför att baskerna går in med ljummen inställning till dagens match och då är man sårbara. Vi inleder med en mindre insats och fyller på om elvorna ser bra ut.

/e@sy