Match på den spanska solkusten och närmare bestämt på La Rosaleda där Malaga och Athletic Bilbao gör upp om tre poäng. Jag tror på en målrik match här och spelet blir därefter.

  • Match: Malaga – Bilbao
  • Spel: över 2,5 mål
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Insats: 6,5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Malaga är inne i en bra form om vi ser till resultaten på slutet där man plockat två vinster och två kryss på de fyra senaste matcherna. Men man får inte stirra sig blind på siffror då dessa poäng tagits mot relativt dåligt motstånd. Förvisso bortavinst mot hemmastarka Levante senast, men ”bara” en pinne mot både Celta Vigo och Zaragoza på hemmagräs får inte ses som godkänt om man heter Malaga, lägg därtill en bortavinst mot usla Mallorca. Så jag skulle inte direkt påstå att laget har något knallform och jag tycker man tappat det fina försvarsspel man hade i början på säsongen, 11 raka matcher med insläppta mål vittnar en del om det. Malaga har dessutom en väldigt viktig vecka framför sig med CL-spel mot Porto, så det kommer säkerligen vilas en del viktiga spelare här. Offensivt tycker jag man har en bra bredd i laget, men defensivt kommer det svaja om man börjar rotera.

Gámez och Seba Fernández finns på skadelistan för Malaga.

Athletic Bilbao åkte på en härlig smäll i senaste omgången då man förlorade på hemmagräs mot Espanyol med hela 0-4. Nu speglar inte resultatet matchbilden men med det försvaret som Bilbao har så kommer man fortsätta läcka in mål om inte Iraizoz radar upp fantomräddningar. Framåt är det som sagt inget större fel på Bilbao och med lite skärpa i avsluten hade man gjort minst två baljor på Espanyol senast, så jag tror även man kan överraska framåt här. Men backlinjen hos baskerna är ett stort skämt och tränare Bielsa fortsätter kasta om hejvilt i hopp om att finna ett par som klickar i mittlåset. Nu verkar det som Gurpegi och San José får chansen imorgon och det lär inte sluta bra då dessa herrar är väldigt långsamma.

Muniain är skadad hos bortalaget, i övrigt börjar det ljusna på skadefronten och bland annat Llorente är tillbaka här.


Svår match att tippa 1×2 på då Malaga har en otroligt viktig match nästkommande vecka borta mot Porto i CL. Det lär garanterat vilas en del nyckelspelare och jag kan inte tänka mig att både Demichelis och Weligton spelar på mittbacken här. Bilbao kan överraska men det lär krävas minst två mål om man ska få poäng med sig med tanke på försvarsspelet man visat upp på slutet. Jag tror vi får se minst tre mål här!

/e@sy