Vi tar oss till den spanska solkusten där Malaga tar emot Almeria på La Rosaleda sent på lördagskvällen. Hemmalaget är formtoppade för dagen och ska ses med bra chanser mot ett uselt Almeria. Säker hemmaseger?

  • Match: Malaga – Almeria
  • Spel: Malaga -1 (asian)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Malaga är nog de lag som imponerat mest på mig den här säsongen. Som vanligt har man fått pussla om en del i truppen och det är därför väldigt starkt med en 7:e plats i ligatabellen. Med endast en poäng upp till Valencia på 4:e platsen är därför Malaga med och fajtas om en europaplats till nästa säsong. Men det är otroligt tajt kring dessa europaplatser och laget har inte råd att tappa några poäng på hemmaplan mot ett lag som Almeria. Tre raka vinster har Malaga på kontot och även fast det inte varit i tuffare sällskap så har två av dessa matcher varit på resande fot. Malaga har raden 5-2-1 hemmaLa Rosaleda den här säsongen tillsammans med en fin målskillnad på 11-4, där den enda förlusten kommit mot Real Madrid (1-2).

Hemmalaget får tillbaka Rosales och Samu García från avstängningar till den här matchen vilket är positivt. På skadelistan hittar vi Camacho samt Weligton vilket försvagar defensiven en aning. Men mot ett lag som Almeria så tycker jag man ska reda ut detta oavsett. Även Roque Santa Cruz är utanför truppen, vilket inte är ett avbräck när Amrabat nu är tillbaka från skada.

malaga_200x200almeria

Almeria har inte haft någon större lycka den här säsongen och placerar sig långt ner i tabellen på 13 inspelade poäng. Endast fyra inspelade poäng har laget på de fem senaste matcherna, men i ärlighetens namn har man inte förtjänat en enda poäng på dessa matcher. I 0-0 matchen mot Granada var det 24-3 i avslut till fördel för Granada och det var ett under att man lyckades smita hem med poäng därifrån. I senaste omgången mot Celta Vigo (1-0) var det samma visa, där Celta hade 19-4 i avslut mot mål och tokdominerade matchen. Celta passade även på att träffa både ribba och stolpe innan man kryddade allt med en straffmiss. Sådant här jämnar ut sig i slutändan och jag tror inte att Almeria har någonting att hämta i den här matchen.

Tungt avbräck hos gästerna som saknar avstängda ytterbacken Dubarbier (14/0) i detta möte. Det är sällan argentinaren gör en dålig match och enligt mig är det en av de bättre vänsterbackarna i ligan. Vidare så stryker vi även skadade Soriano (8/2) och förstakeepern Rubén Martínez (15/0), vilket är ytterligare två tuffa avbräck.


Malaga har fin form för dagen och på hemmaplan tycker jag att spelet sett mycket bra ut den här säsongen. Almeria vann senast men spelet har sett bedrövligt ut och man borde få det riktigt tufft på den spanska solkusten. Malaga -1 (asian) spelas med en insats strax över medel där vi återfår insatsen vid en uddamålsvinst för hemmalaget.

/e@sy