EM-kvalet rullar vidare och vi tar oss till Grupp C där Makedonien – Spanien drabbar samman i afton. Hemmalaget parkerar som jumbo i gruppen samtidigt som Spanien toppar den. Kattens lek med råttan?

  • Match: Makedonien – Spanien
  • Spel: Spanien -2 (asian)
  • Odds: 1,875 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Makedonien har inte haft någon som helst lycka i detta kval och parkerar alltså sist i Grupp C med endast 3 inspelade poäng. Visst, Makedonien är ingen starkare fotbollsnation, men att ligga bakom ett lag som Luxemburg är inte godkänt. Just Luxemburg fick man stryk mot i senaste kvalmatchen med 1-0, detta efter ett mål på övertid från Luxemburg. Nu ska det nämnas att Makedonien hade chansen att avgöra från straffpunkten i 85:e minuten, men på det stora hela var det en jämn match mellan två lag som är ljusår bakom Spanien. När dessa lag möttes på spansk mark för exakt ett år sedan så slutade det med en 5-1 seger för spanjorerna. Makedonien är redan körda i detta EM-kval och på hemmaplan så kan jag tänka mig att det lutar åt lite mer offensiv fotboll. Det lär passa Spanien som handen i handsken med sitt vassa passningsspel.

En del bekymmer hos gästerna idag som saknar skadade mittfältsduon Arijan Ademi och Daniel Mojsov. Vi stryker även försvararen Kire Ristevski och anfallaren Besart Abdurahimi som båda är avstängda. Även ett frågetecken för anfallaren Aleksandar Trajkovski som testas sent. Inga bra nyheter inför en sådan här match!

spanien

Spanien var tillbaka med besked i förra kvalomgången då laget tog revansch på Slovakien för den tidigare kvalförlusten. Spanjorerna toppar just nu Grupp C på 18 poäng, men laget kan absolut inte slappna av. Slovakerna skuggar precis bakom på samma antal poäng och endast tre poäng efter toppduon ligger Ukraina och hoppas på misstag. Det lär därför vara ett skärpt Spanien som kommer ut idag och jag tror Del Bosque ställer en stark elva på planen för att undvika överraskningar. Men även fast han skulle göra förändringar på vissa positioner så har spanjorerna en mycket stark trupp som inte försvagas allt för mycket utav detta. Ett val Del Bosque ryktas göra är att spela Paco Alcacer istället för Diego Costa uppe på topp, båda två riktigt vassa anfallare och för egen del kvitter det vem som spelare. Även på mittfältet kan det bli små förändringar.

Inga större bekymmer hos gästerna som reser med en mycket stark trupp!


Det är Spanien som både har klass och motivation i detta möte, och det tror jag visar sig ute på planen. Makedonien vill nog visa hemmafansen lite anfallsfotboll och det lär straffa sig både två och tre gånger. Spanien -2 spelas med en medelslant och vi plockar insatsen tillbaka på en spansk seger med exakt två mål.

/e@sy