Äntligen är ligafotbollen tillbaka efter landslagsuppehållet. På fredagar spelas det endast en match i Bundesliga, den här gången är det Mainz som gästas av Dortmund hemma på Coface Arena. Dortmund är det bättre laget men har tveksam form just nu. Vi testar ett specialspel! 

  • Match: Mainz – Dortmund
  • Spel: Båda lagen gör mål och Dortmund vinner
  • Odds: 2,60 @ bet365
  • Insats: 3/10
  • Spelstopp: 20:30

Innan landslagsuppehållet blev Mainz ett vinnande lag igen efter vinst mot nykomlingen Darmstadt med 3-2. Innan hade man två raka förluster mot Leverkusen (1-0) och Bayern München (3-0). Givetvis blir det svårt att hålla sig i vinnarspåret nu när man ska möta Dortmund. Men jag tror absolut att man kan störa Dortmund för Mainz försöker alltid utnyttja sina kontringar till fullo och de är otroligt giftiga när dem sätter fart framåt. Att det är gästerna som kommer styra matchbilden är ganska självklart, man kommer fylla på med massa spelare framåt. Erövrar Mainz bollen då så kommer det finnas stora öppna ytor att använda, det gäller bara att man tar vara på dessa chanser.

Får vara utan schweizaren Fabin Frei till kvällens match på grund av skada.

mainz_200x200dortmund_200x200

Dortmund har inte vunnit på fyra matcher nu om man räknar med EL-matcherna, innan hade man åtta raka vinster och spelet så riktigt bra ut. Innan uppehållet blev man överkörda av Bayern München (5-1) så man kan säga att vilan kommer välbehövligt för dem. Marco Reus är helt återställd nu efter sin tåskada och han spelade nittio minuter i båda EM-matcherna för sitt Tyskland, han är absolut den viktigaste spelaren för Dortmund. Men den spelaren så har presterat bäst är forwarden Pierre-Emerick Aubameyang, han gjort tio mål på åtta matcher och han har fortfarande inte gått mållös i någon ligamatch. Offensivt håller dem samma klass som Bayern München, man kan öppna vilket försvar som helst. De har gjort tjugotvå mål på åtta matcher och det ger dem ett snitt på 2,75 mål per match. Dock så brukar man blir för offensiva och slarvar defensivt, så uppstår det en kontring och bollen spelas snabbt bakom backlinjen så har dem det svårt att hinna hem för att försvara.

Vänsterbacken Marcel Schmelzer är skadad och kommer inte kunna spela.


Jag tror att det blir Dortmund som blir det vinnande laget i denna här matchen, man har en otroligt stark offensiv och brukar producera mängder med chanser i sina matcher. Mainz har även haft det tungt mot de stora lagen i Bundesliga och tre av deras fyra förluster har kommit mot Schalke, Leverkusen och Bayern München. Men att göra mål på Dortmund är inte omöjligt och jag tror att de kommer få in minst en boll i mål. Testar en insats under medel på att båda lagen gör mål och att Dortmund vinner till oddset 2,60.