Gräs specialisten Nicolas Mahut är i storform och nu möter han en amerikan som är sisådär på gräset och bör ha toppchans att ta en lätt seger.

  • Matchen : Nicolas Mahut vs Rhyne Williams
  • Liga : ATP Newport
  • Speltips : Nicolas Mahut att vinna med 2-0 i set
  • Odds : 1.72 @ bwin
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 21.30

 

Nicolas Mahut ifrån Frankrike har jag rekat ett antal gånger nu på senaste med framgång här på gräset. Nu går han in i Newport som en liten outsider i denna turneringen. Han är som sagt en extrem gräs specialist och han höjer sig många klasser när det vankas gräs säsong. Han har hela 10 vinster och 2 förluster i år på gräset och en titel som han tog i Hertogenbosch när han vann över Wawrinka i två raka set. Hans serve blir extremt bra på gräset, den är väldigt flak och han gillar även att slica ut den i hörnen och då när han gör det så följer han gärna på nät och spelar mycket serve och volley. Hans grundspel passar väldigt bra på gräs det med då han älskar att använda slicen och spela offensivt och springa fram på nät, slicen blir otroligt farlig då bollen snarare följer med gräset istället för att studsa upp så det ställer till stora problem för motståndarna.

Nicolas Mahut ska vinna dagens match rätt enkelt.

Rhyne Williams ifrån USA är en spelare som har nästan likadan spelstil som Andy Roddick hade, en bra första serve och sedan en forehand som han kan slå rätt mycket vinnare på men däremot så är han ingen gräs spelare. Han har spelat fem matcher i sin karriär på gräset och endast två vinster har kommit där och dom var i kvalet till Wimbledon då han slog spelare som Crivoi och Diez som inte alls är spelare att räkna med, dom är halvdana spelare på Challenger touren.

Jag tror att Williams kommer få det extremt svårt att bryta Mahut idag och att han möter en spelare som verkligen vet hur man spelar på gräset kommer göra det jobbigt för Rhyne.

Dom möttes i Queen’s tidigare i år och då vann Mahut med 6-3,6-2.

Lycka till!

/Lidde