Årets första Grand Slam startar inatt, Australian Open. En Australiensare Matthew Ebden går in i första matchen och får en tuff lottning där han ställs emot serve och volley spelaren Nicolas Mahut.

  • Matchen : Nicolas Mahut – Matthew Ebden
  • Liga : ATP Australian Open
  • Speltips : Nicolas Mahut -2.0 games
  • Odds : 1.76 @ Pinnacle Sports
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 02.30

 

Nicolas Mahut ifrån Frankrike är en spelare som har visat relativt bra form på senaste, vunnit över Sijsling tidigare och även Harrison enkelt i två raka set. Har även hunnit med att pressa Del Potro till 3 set och förlorat mot en storspelande Chardy i tre set så formen verkar vara bra. Det som talar ännu mer för att Mahut ska göra ett bra Australian Open i år är att dom har gjort banorna snabbare vilket passar dom serve starka spelarna som gillar att spela aggressivt.  Mahut besitter som sagt en stark första serve och han är också en väldigt bra dubbelspelare som är väldigt stark framför nät.

Hoppas innerligt att Mahut har på sig en annan tröja idag..

Jag såg Matthew Ebdens match i Sydney emot en Julien Benneteu som inte alls är formstark, där förlorade Ebden med hela 6-2,6-2. Han hade stora problem med Benneteu’s aggressiva returer och offensiva spel för det brukar vara Ebden som dirigerar spelet på Challenger touren. Ebden har en duglig första serve, inget utöver det vanliga men hans andra serve är väldigt svag och jag tror att Mahut kommer att sätta press på honom direkt han får chansen.

Ebden kommer ha ett bra stöd på läktaren men jag tror dom snabba banorna, rutinen och Ebdens svaga form kommer att göra Mahut till en vinnare idag.

Lycka till!

/Lidde