mahut2Formstarke Nicolas Mahut spelar på sitt favoritunderlag mot sin mardrömsmotståndare. På förhand ska detta bli en riktigt jämn drabbning.

 

 

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Hertogenbosch
  • Match: Nicolas Mahut – Rickardas Berankis
  • Spel: Över 22,5 games
  • Odds: 1,75 @ unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 13.30

 

Mahut har varit usel i år, mestadels beroende på att det tog tid för honom att få tillbaka tempot i kroppen efter en lång skadeperiod. Under grusspelandet hade han jätte-problem, men levererade direkt på favoritunderlaget.

Fransmannen är som klippt och skuren för grässpel. Han har en bra förstaserve, en grym volley och bra slice. Han rör sig även riktigt bra på gräset, precis som sin motståndare för dagen Rickardas Berankis som är Litauens största och enda tennis-stjärna.

Berankis brukar ständigt jämföras med förre världsettan Lleyton Hewitt som är grym på gräs. Vad de har gemensamt är framför allt rörelseschemat. Annars servar Berankis bättre än Hewitt, men har också en sämre backhand.

Rickardas har gjort ett godkänt år med en tredjerunda i Australian Open och kvartsfinal både i Delray Beach och Houston.  Han är ingen grusspelare, vilket är anledningen att poängen har uteblivit senaste veckorna. Däremot avslutade han grusspelet bra genom att plocka två set av Benneteau i Franska Öppna och nu senast tog han set av duktige grässpelaren Feliciano Lopez.

Mahut är en rättmätig favorit i den här matchen. Det ska han också vara. Fransmannen tog nio games av Murray i Queens och har gått ren i kvalet till Hertogenbosch. Förra året snittade han ett tiebreak per gräsmatch och då förstår man att han har problem i returspelet, men håller egen serve stabilt.

Nicolas Mahut är rankad på 240:e plats, men på gräs är han topp 30 i världen. Berankis å andra sidan är rankad 69a, men ska nog hållas något högre på gräs. 2010 vann han gräs-challengern i Nottingham och tog sig, via kval, till andrarundan i Wimbledon.

Spelet, och matchen, kommer att avgöras på hur bra Berankis lyckas passera Mahut när fransmannen gör sina nätattacker. Lyckas han bra kommer det att bli jämnt, misslyckas han däremot lär Mahut vinna bekvämt. Jag är helt inne på att Berankis, som såg bra ut mot Lopez, gör en liknande insats mot Mahut – då spricker över-linan enkelt.