Ännu ett spel från ryska KHL från min sida. Ett toppmöte idag, där tvåan Salavat gästar trean Magnitogorsk, och det är ett möte där jag anser att det finns värde i ett tecken. Spelstoppet är redan 15:00! Häng med.

Match: Metallurg Magnitogorsk – Salavat Yulaev Ufa
Tips: 2 (bortaseger)
Odds: 2,42 @ Betsafe
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2010-12-02 15:00

Motivering:

Som sagt, ett möte mellan två topplag i ryska KHL, två lag som de senaste säsongerna alltid legat med i toppen och i favoritskapet till liga- och slutspelsseger. Salavat inledde serien lite halvknackigt, främst p.g.a. en instabil defensiv, något som på senare dagar har förbättrats avsevärt. De senaste fyra matcherna har man målskillnaden 19-1, något som bör värdesättas stort, då de slagit formstarka Sibir Novosibirsk och Traktor Chelyabinsk på bortaplan,  de två övriga segrarna är inte av samma värde, då de varit mot bottenlaget Novokuznetsk (8-0 hemma, 4-1 på bortaplan). Laget verkar vara i harmoni och ett lag i bra form och med bra moral är alltid en hård nöt att knäcka, något jag tror att Magnitogorsk verkligen får problem med i eftermiddag.

Ja, Novokuznetsk var det ja… Sa jag att de var ett bottenlag? Det gjorde jag, det är de också. På tal om att Salavat gjorde 8 mål mot dem på hemmaplan, så släppte Magnitogorsk in lika många borta mot just Novokuznetsk. 8-1 till bottenlaget, och Magnitogorsk är inne i en halvtung period. Visst, det går att orda om att bortaplan är svårt, men ÅTTA mål mot ett bottenlag är långt från godkänt om man ska mäta sig med detta formstarka Salavat Yulaev. Dessutom har lagets stora stjärna, Sergei Fedorov inte riktigt kommit upp i sin väntade nivå då han bara gjort 17 poäng hittills (28 spelade matcher). Det står att jämföra med poängliga-ledarna Radulov och Thoresen (bägge i Salavat) som står på 43 poäng (10+33) och 33 (18+15). En duo som säkerligen kommer att hota Magnitogorsk X antal gånger i eftermiddag.

Jag anser att 2,42 är för högt på tvåan Salavat, och borde ligga nedåt 2,20-strecket. Dessutom anser jag att de faktiskt har goda chanser att vinna matchen, och att det är ett av dagens bästa odds.

God spellycka,
/Blixt