Fjärde mötet lagen emellan i den här semifinalsserien i ryska KHL-slutspelet i ishockey. Salavat har 2-1 i matcher så här långt, och jag har hittat två spel som jag anser är spelvärda i dagens möte. Häng med!

Match: Metallurg Magnitogorsk – Salavat Yulaev Ufa
Tips: 2:a   /   Salavat över 2,5 mål
Odds: 2,30 @ Nordicbet  /  1,80 @ Betsafe
Insats: 3/10 units   /   4/10 units
Spelstopp: 2011-03-30 15:00

Motivering:

Salavat inledde serien med två hemmamatcher, som bägge vanns under full tid (4-3 och 4-0), och dominerade stundtals matchen senast på bortaplan, där man förlorade med 2-1 efter förlängning, ett resultat som inte speglade matchbilden andra halvan av matchen. Idag är det lite av en nyckelmatch i serien, då 3-1 eller 2-2 i matcher är en stor skillnad!

Magnitogorsk har hittills gjort det bra i slutspelet, och målvakten Gelashvili har stundtals storspelat, så även i senaste mötet, då han motade över 30-talet skott. Man har dock även offensiv kraft, framför allt i form av finnen Kontiola, men även den gamle räven Fedorov finns i truppen. Man har inte alls övertygat spelmässigt på hemmaplan hittills i slutspelet, och det är just målvakten som räddat dem under långa perioder! Jag tror att man får det svårt i eftermiddag mot ett Salavat som, trots förlusten senast i OT, ser riktigt bra ut.

Jag säger det, som så många gånger förr: Salavat har KHL’s bästa lag, på pappret och spelmässigt när det stämmer. Och stämt är precis vad det gjort så här långt i slutspelet. Man har tätat till defensiven spelmässigt, backarna står ej längre stilla, men framför allt har man fått in en målvakt som kan avgöra matcherna på egen hand, Erik Ersberg. Han har varit riktigt vass i slutspelet, och klivit fram som den defensiva nyckel han värvades för att vara. Framåt ser det lika bra ut i vanlig ordning, och trots bara ett gjort mål senast så saknade man inte chanser till 3-4 puckar till i nät. Grigorenko, Radulov, Thoresen, Zinoviev, Nilsson, Saprykin, Svitov, Kozlov… Namnen säger mycket.

Man inledde darrigt senaste mötet, men avslutade mycket starkt, och jag tror att man fortsätter på det spåret i eftermiddag, då man vet att vid vinst idag så har man guldläge att ta sig vidare till finalen!

God spellycka,
/Blixt