Vi går ner till Italienska Serie C, rättare sagt Lega Pro Grupp B. Och topplaget Maceratese är i riktigt bra form och tar emot ett väldigt sargat Pistoiese precis ovanför strecket i nedre regionen av tabellen. Maceratese är obesegrade på hemmaplan och vinsten senast mot tabellettan gav dom hopp om att kunna nå direktplatsen till Serie B, så räkna med full fart framåt här. Pistoiese är inte bra på resande fot och saknar flera ordinarie, främst defensivt vilket borde bli kännbart.

  • Maceratese – Pistoiese
  • Spel: Maceratese över 1.5 mål
  • Odds: 2.02 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Maceratese är i väldigt bra form just nu med 7 raka utan förlust där det blivit 5 segrar och 2 oavgjorda. Senast vann man borta mot tabellettan SPAL med hela 1-4. Och det mot ett lag som innan den matchen släppt in 13 mål på 26 matcher vilket är sanslöst bra. Även matchen innan dess var man riktigt bra och vann hemma mot Siena med 4-2, och dom ligger strax under i tabellen. Sammanlagt så har man gjort 20 mål på de senaste 8 matcherna så man har onekligen hittat målformen lagom till slutspurten. Framförallt så har offensiva spelare Buonaiuto sjukt bra form just nu med 6 mål på de 8 senaste matcherna, där han gjorde 2 mål senast mot tabellettan SPAL. Men finns även fler spelare som gjort en del mål på slutet, typ som Foglia som gjorde hattrick mot Siena näst sist från mittfältet.

På hemmaplan är man dessutom obesegrade denna säsong med 7 vinster och 5 oavgjorda och man ligger alltså på playoff-plats till Serie B, med 5 poäng ner och 7 poäng till SPAL som har direktplatsen. Här måste man bara ösa på framåt vilket jag tror man gör. Man har inga direkt några spela borta heller utan man saknar endast mittfältaren Carotti. Ett avbräck absolut, men 1 spelare borta borde man kunna klara av annars har man inget i Serie B att göra.

AC_Maceratese_logo    Us-pistoiese-1921

Pistoiese har visserligen 5 raka utan torsk, men de 2 segrar man har på de matcherna har kommit på hemmaplan. Dessutom måste man säga att man mött fyra av de fem sämsta lagen i ligan på de 5 senaste matcherna så inte så konstigt att poängen trillat in där. Nu möter man dock topplaget Maceratese i riktigt bra slag som gör mycket mål framåt så det lär bli helt andra bullar här. Och jag tror inte man räcker till alls. Man är sen ett väldigt dåligt bortalag dessutom med ett facit på 1 vinst, 5 oavgjorda och 7 förluster.

Speciellt inte när man nu saknar massa ordinarie spelare. Först har vi mittbacken Di Bari (avstängd), sedan nyinköpte ytterbacken Antonelli (skadad). Sen har vi två centrala mittfältare i form av Damonte (skadad) och Vassollo (avstängd). Men man har även bäste målskytten Rovini skadad här. Sen även något frågetecken på en annan ordinarie mittfältare, även om har fanns med på träningen under torsdagen. Men framförallt så kommer de fyra förstnämnda spelarna saknas defensivt här vilket känns oerhört tufft. Ska även sägas att man förlorade höstmötet med 1-2 på hemmaplan mot Maceratese.

—————————————————————————————————————————————————————–

Maceratese är i väldigt bra form just nu och man gör framförallt mycket mål framåt där man har flera formstarka spelare. man är obesegrade på hemmaplan och man kommer från en riktigt imponerande seger mot tabellettan SPAL med 1-4. Pistoiese har 5 raka utan torsk men har också mött 4 av de 5 sämsta lagen, nu ställs man mot ett betydligt bättre lag på bortaplan där man är indirekt svaga. Dessutom saknar man flera ordinarie spelare här, främst defensivt. Har svårt att se att man kan stå emot formstarka hemmalag här. Maceratese -0.75 kan vara ett tänkbart spel här också till 1.85 hos bet365. Men jag spelar Maceratese över 1.5 mål till oddset 2.02. Insatsen är strax över medel. Avanti Maceratese!

/ L’orso