Lunds BK tar emot Örgryte IS, två lag som verkligen vill ta med sig så många poäng som möjligt från den här drabbningen. Lund vill klättra upp från botten, och ÖIS vill upp i toppen igen. Det är inget snack om att ÖIS är det bättre laget, men jag tror att Lund kan ställa till med problem under lördagen.

  • Match: Lunds BK – Örgryte IS
  • Spel #1: Lunds BK +0.5, 1.0 (+0.75)
  • Odds: 2,075 @ Bet365
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 15:00
  • Spel #2: Under 2.5, 3.0 mål (U 2.75)
  • Odds: 1,98 @ PinnacleSports
  • Insats: 3/5 Units

Lunds BK har hittills gått väldigt dåligt och har 4 poäng efter 7 matcher. Men man måste tänka på att man har haft ruskigt tufft spelschema hittills, och stundtals har man stått upp bra, men försvaret har blandat och gett… Nu möter man ett Örgryte IS som gillar att rulla boll, och då är det viktigaste att stå rätt i positionerna, och det är något som jag tror Lund kommer att satsa på. Man kommer inte gå fram mot ett bollskickligt och försvarskunnigt ÖIS även om man spelar på hemmaplan. Offensiven är det inget fel på i Lund, utan det är försvarsspelet man måste få ordning på om man ska ta poäng i den här matchen, och det är som sagt därför jag tror att Lund kommer försöka stänga till bakåt i första hand.

Lund är inte jättebra när man blir pressade, och eftersom ÖIS brukar pressa högt lär man få problem med att hålla i bollen. Men i och med att man kommer ligga lågt med försvarslinjen så kommer kontringslägen att finnas, och utnyttjar man dessa kan man mycket väl trycka in en boll. Jag tror dock inte att Lund gör 2 mål här, utan tar man poäng så är 1-1, 1-0 troligt. Gör man en okej match men förlorar bör inte siffrorna rulla iväg för mycket, utan 0-1/0-2 känns troligt och då sitter i alla fall ett av spelen.

Lunds_bk           ÖrgryteIS

 

Örgryte IS är topptippade tillsammans med Östers IF den här säsongen, och deras ambitioner är att ta sig upp till Superettan. Man började bra med en stabil 2-0 seger hemma mot Husqvarna, men efter det har man blandat och gett utan dess like. Det låser sig i anfallsspelet i hälften av matcherna, och man rullar runt och runt utan att skapa några målchanser. Exempel på matcher är Eskilsminne (3-1 förlust), Norrby (0-0) samt Landskrona (0-2 förlust). Mycket av detta beror på att man haft det tungt med skador redan så här tidigt av säsongen, och viktiga yttermittfältaren Paulsson saknas, och också rutinerade target-player Mourad. Nu har även André Nilsson lagts till på skadelistan vilket är tungt, för nu har man inte mycket kreativitet framåt. Anfallaren Sebastian Ohlsson får spela yttermittfältare och högerbacken Anklev får spela yttermittfältare han också. Det blir fantasilöst då Sebastian är en djupledslöpare och Anklev är en försvarare utan vidare 1 mot 1 egenskaper. Deras största vapen i nuläget är William Atashkadeh som spelat i Örebro SK, men det är svårt för honom att skapa lägen när spelet i sig inte fungerar i förstaläget.

Ska ÖIS plocka 3 poäng här krävs det att man försöker hitta in mellan Lunds BK’s mittfält och backlinje, något som man varit dåliga på de senaste matcherna. Att hitta in i de ytorna kräver fantasi och självförtroende, något som ÖIS saknar just nu. Det lär bli extra svårt om Lund står lågt med försvaret som jag har tänkt mig. Ser matchen ut som jag tänkt mig lär det blir få målchanser för Lund, och samtidigt lär ÖIS få kämpa för att ta sig igenom ett kompakt Lund.


Två lag i kris just nu där Lunds BK vill ta sig upp från botten, och där ÖIS vill tillbaka till toppstriden. ÖIS ska absolut vara favoriter, men jag tror man vinner runt 53-55% här, och korrekt odds enligt mig är runt 1,85. Omvänt borde Lund +0.5 ge 2,15-2,20, vi får 2,40. Men jag väljer att höja handikappet lite så vi får halva insatsen tillbaka vid 1-målsförlust. Ett försvarande Lund ska kunna hålla nollan ett bra tag mot ett fantasilöst Örgryte, jag ger Under 2,5 mål 50%, men väljer även här att höja linan lite vilket gör att vi får halva insatsen tillbaka vid exakt 3 mål.