Omgång fyrtiosex av femtio spelas under tisdagskvällen i SHL. Två formsvaga lag drabbas samman när Luleå tar sig an Örebro inne i Coop Arena. Båda lagen kommer till spel med förluster i bagaget och spelet har inte alls sett lovande ut. Vad kan vi förvänta oss för matchbild egentligen?

  • MatchLuleå – Örebro
  • Liga: SHL
  • Speltips: Luleå
  • Odds: 1,73 @ William Hill
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 23/2, 19,00

Tabellfyran Luleå har tappat spelet på sistone och kommer till spel med en tung förlust mot nästjumbon Modo med 1-3. Förlusten var lagets tredje raka och den fjärde på lagets fem senaste matcher. Med bara fyra poäng på sina fem senaste matcher är Luleå seriens trettonde formstarkaste lag.
Turen för norrbottningarna är att övriga lag därikring i tabellen inte har rosat marknaden heller. Luleå befinner sig som sagt på plats fyra med sjuttioåtta poäng efter fyrtiofem omgångar. Det är ett poäng upp till trean Linköping och två poäng ner till femman Färjestad.

Luleå på hemmaplan har inte varit något roligt scenario för motståndarna. Detta då laget har tagit fyrtioåtta poäng efter tjugotre hemmamatcher och är seriens tredje bästa hemmalag. Det har dessutom slutat med sexton vinster för Luleå av sina hemmamatcher.
Formen på hemmais är inte på topp med två raka nederlag och Modo vann som sagt i lagets senaste hemmamatch med 3-1.

lulea_200 V.S orebro_200

Örebro är också inne i en mindre imponerande form med tre förluster på sina fyra senaste matcher. I förra omgången föll laget mot Frölunda med 2-0 på bortaplan. Örebro har bara tagit sex poäng på sina fem senaste matcher och är seriens elfte formstarkaste lag.
I tabellen har tåget för en direktplats till slutspel gått när laget befinner sig på en tionde plats med tolv poäng upp till sexan Djurgården med tjugoen poäng kvar att spela om. Ner till elvan Malmö skiljer det tolv poäng. Laget ligger i ett ingenmansland.

Örebro’s bortaspel skrämmer inte sina motståndare. Laget har tjugofyra tagna poäng på tjugotre bortamatcher. Det gör laget till seriens elfte bästa bortalag. 
Formen på bortais är inte den bästa heller med två segrar och tre förluster på dom fem senaste matcherna.
Örebro har dessutom vunnit åtta av sina tjugotre bortamatcher.
I den förra bortamatchen blev det förlust mot Frölunda med 0-2.

Säsongens fjärde och sista möte.
Luleå har annars plusstatistik på Örebro den här säsongen med två vinster och en förlust. Det blev en Örebro seger i lagens första möte för säsongen med 4-0 i Behrn Arena. I möte två vann Luleå med 2-1 i samma ishall. Det senaste mötet vann Luleå med 5-3 på hemmaplan i Coop Arena.
Lagens fem senaste möten har slutat med två segrar för Luleå och tre för Örebro.
I Coop Arena har Luleå två segrar på lagens fem senaste möten.

Tre raka vinsten för Luleå mot Örebro?
Detta är verkligen en match för Luleå att vända på sin svaga form. Fyra förluster på dom fem senaste matcherna och seriens näst formsvagaste lag bör ska få ett slut. Mot Örebro blir det en perfekt uppgift när Örebro bland annat är otroligt svaga på bortais. Blygsamma tjugofyra poäng på tjugotre bortamatcher och seriens elfte bästa bortalag. Medan Luleå är seriens tredje bästa hemmalag och har vunnit sexton av sina tjugotre hemmamatcher.
Luleå är ett starkt och imponerande lagbygge och det finns potential och vi ska komma ihåg att laget har gått från plats tolv upp till för stunden fjärdeplatsen i tabellen. Det finns potential i laget och den snöpliga och orättvisa förlusten har gjort att hela Norrbotten har käkat taggtråd inför kvällens match.
Nu möter Luleå ett Örebro i nästan lika svag form och mot Örebro har dom två sista mötena gått lagets väg. Luleå är ett klart bättre och jämnare lag med få skador ikväll och mitt väl blir solklart.
Jag spelar en Luleå seger till 1,73 hos William Hill.