Luleå mot Leksand. Två lag som kommer till spel med två helt föregående matcher. Hemmalaget Luleå spelade match i Gävle mot Brynäs och fick sig en rejäl utskåpning och föll med hela 7-2. Medan bortalaget Leksand vann med stabila 5-3 hemma mot Djurgården och har nu radat upp två raka segrar och gjort tio mål i dessa två matcher. Fortsättning följer?

  • Match: Luleå – Leksand
  • Serie: SHL
  • Speltips: Leksand över 1,5 mål
  • Odds: 1,66 @ Unibet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 20/11, 19:00

Luleå gjorde ett riktigt magplask i lagets förra match nere i Gävle. En första period som präglades av mål i spel med en man mer på banan och Brynäs hade en 2-1 ledning. I den andra perioden kom det två mål till från hemmalaget och vi hade 4-1 på tavlan. Luleå reducerade tidigt i den tredje perioden men lika snabbt som det var sagt kom 5-2 från hemmalaget och matchen avgjordes. Brynäs kunde till slut vinna med 7-2 efter mål i öppen kasse och mål i powerplay.

Förlusten innebar Luleå’s första efter tre raka segrar. Med sju poäng av femton möjliga på lagets fem senaste matcher är Luleå seriens sjunde formstarkaste lag.
Med förlusten senast knappade lagen nedanför Luleå in på laget. Med trettioen poäng efter tjugoen spelade matcher ligger Luleå på en åttonde plats. Med ett poäng bakom sexan och sjuan, Linköping och Örebro. Men är nu bara fyra poäng bakom nian Brynäs och tian Färjestad.
Luleå har endast släppt in femtio mål den här säsongen vilket är fjärde bäst i serien. Med det snittar laget 2,38 mål bakåt per match.

Hemma i Coop Arena har Luleå inte varit övertygande under säsongen. Med tio spelade hemmamatcher har Luleå endast tagit sexton poäng och är seriens tionde bästa hemmalag. Det efter en statistik på sex segrar, varav tre efter övertid/straffar, fyra förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 24-23. Det ger ett snitt på 2,4 mål framåt och 2,3 mål bakåt per match.
Luleå vann lagets senast hemmamatch mot Växjö med 2-1. Det var hemmalagets tredje raka hemmaseger och har tre segrar på lagets fem senaste. Av Luleå’s tio hemmamatcher har laget släppt in minst två mål i åtta av dessa.

lulea_200 V.S leksand_200

Leksand har kommit igång på allvar och laget tog en stark seger i förra omgången mot Djurgården på hemmaplan. Leksand gick ut otroligt laddat och visade tidigt vart poängen skulle hamna. Bara 1-0 efter den första perioden var i underkant. 2-0 kom men Djurgården jobbade snabbt ikapp 2-2 men det stod sig inte länge då Leksand gjorde 3-2 bara minuten senare. Efter det trummade Leksand på och kunde till slut vinna med 5-3.

Segern var Leksand’s andra raka och tredje på lagets fem senaste. Det leder till att Leksand har spelat till sig åtta poäng på lagets fem senaste och är seriens femte formstarkaste lag.
Med den stigande formen knaprar laget in på lagen ovanför sig. Med tjugoen poäng efter tjugoen matcher är Leksand nu bara två poäng bakom nästjumbon Modo och har bara sex poäng upp till nian och tian, Brynäs och Färjestad.
Leksand har haft problem med målskyttet och med endast fyrtiofyra mål på dessa matcher är Leksand tillsammans med Färjestad dom lag som gjort minst mål i serien. Det ger ett snitt på 2,09 mål per match.

Bortaplan har inte varit en succé för dalmasarna. Tio spelade bortamatcher, nio förluster och en enda tre poängare säger en del. Med endast tre poäng på bortaplan är Leksand seriens sämsta bortaplan. Det är i framförallt målskyttet som har varit lagets svaghet. Med endast femton mål på dessa tio matcher ger ett horribelt målsnitt per match. 1,5 mål per match framåt är inte bra! Det ska sägas att Leksand gjorde fem mål i segermatchen på bortaplan mot Örebro. Så på nio förlustmatcher har Leksand gjort tio mål.
Leksand föll senast med 3-1 på bortaplan mot Frölunda och inkasserade lagets fjärde raka bortaförlust.

Utklassning i lagens första möte.
I Tegera Arena spelades lagens första match. En match som Luleå körde över Leksand totalt och vann med 8-0! ÅTTA NOLL på bortaplan.
På lagens fem senaste matcher har Luleå tre segrar och Leksand två. Noterbart är att Luleå har tre raka segrar mot Leksand.
Förra säsongen möttes lagen tre gånger i Coop Arena. Det resulterade i tre kryssmatcher där Luleå vann två och Leksand en. Noterbart är att Leksand löste två mål i två av tre matcher.

Kan Leksand ta med sig lagets offensiva spel?
Luleå som inte gjorde många rätt i lagets förra match mot Brynäs. Tre av sju insläppta mål kom i spel med en man mindre på banan. Det bådar inte gott när seriens bästa powerplaylag kommer på besök som också gjorde två mål i den spelformen i lagets förra match. Samtidigt när Luleå är det lag i serien som drar på sig tredje flest utvisningar.
Leksand imponerar för stunden och laget har gjort tio mål på lagets två senaste hemmamatcher. Då Djurgården har varit på besök och bottenkollegan Modo. Men oavsett motstånd har dessa mål betytt mycket för Leksand som har mycket att ta med sig från lagets matcher efter uppehållet och börjar se ett ljus på säsongen. Nu är laget bara sex poäng bakom lagen ovanför strecket och poäng eller seger i kvällens match är möjligheterna goda att knappra in ännu mer.
Mot ett Luleå som inte imponerade i förra matchen och med sju insläppta mål var inte det Luleå behövde när ett hungrigt Leksand kommer på besök. Luleå har släppt in minst två mål i åtta av tio hemmamatcher. Samtidigt som Leksand löste två mål i Coop Arena i två av tre matcher förra säsongen är möjligheterna goda att göra det även ikväll.
Med Leksand’s glödheta offensiv och inte minst powerplay och segrar i tre av lagets fyra senaste blir mitt spel att Leksand löser över 1,5 mål till 1,66 hos Unibet.