Real Luleå har inte fått en drömstart i SHL. Ynka en seger på fyra försök och laget ligger långt nere i tabellen. Under onsdagskvällen kommer nykomlingen Karlskrona på besök. Ett Karlskrona som även dom bara har en seger på dom fyra inledande matcherna. Nu möts lagen för första gången någonsin och vilket lag kommer lämna bottenträsket för stunden?

  • MatchLuleå – Karlskrona 
  • Liga: SHL
  • Speltips: Karlskrona över 1,5 mål
  • Odds: 1,88 @ Unibet
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 30/9, 19:00

Hårdsatsande Luleå har inte fått den start laget önskade av SHL-säsongen 2015-2016. Efter att ha mött Skellefteå i två dubbelmöten kammade laget noll och var under stora delar av matcherna rejält utspelade. Trots att mötet sist ”bara” slutade  3-2 till Skellefteå speglade inte matchbilden. Det var spel mot ett mål och det var tack vare Johan Harju som det blev någon spänning i matchen.

Förlustraden är uppe i tre raka matcher för Luleå och med endast en seger på säsongens fyra inledande omgångar finner vi Luleå på en tveksam trettonde plats i tabellen. Lagets enda seger den här säsongen kom i premiäromgången mot Växjö med 3-2 på bortaplan.

Hemma i Coop Arena varLuleå förr om åren vara oerhört starka. Men inledningen av hemmaspelet den här säsongen har varit allt annat än ljus. Det har gått bra i Champions Hockey League på hemmaplan men hemma i SHL har inte spelet stämt. Två hemmamatcher har resulterat i två raka nederlag. 2-4 mot Frölunda och 1-4 mot Skellefteå. Notera att Luleå har släppt in minst två mål i sina fem senaste hemmamatcher. Inkluderat SHL, Champions Hockey League och en träningsmatch.

Luleå återfår Lucas Wallmark till kvällens match.

lulea_200 V.S karlskrona_200

Nykomlingen Karlskrona spåddes en tuff säsong som nykomlingar i SHL. Laget är tippat att hamna på plats tretton eller fjorton när grundserien summeras framemot vårvintern. Som inledningen har varit för Karlskrona ser laget däremot att göra allt för att inte hamna där. I den förra matchen vann laget mot Djurgården på hemmaplan med 4-2. Detta efter att ha vänt underläge 0-1 och ställningen 2-2 till seger 4-2 genom att avgöra matchen med mindre än två minuter kvar. Detta var även Karlskrona’s första seger någonsin i SHL.

För att vara nykomlingar har Karlskrona inte haft något problem med offensiven. Laget har redan mäktat med elva mål på dom inledande fyra matcherna och det är sjätte flest i SHL. Karlskrona har nu tagit fyra poäng på dom två senaste matcherna och det är lagets hittills enda poäng i serien. Det leder till en tionde plats i tabellen.

Två matcher spelade på bortaplan och det har resulterat i ett poäng. Den poängen kom i den senaste bortamatchen mot nykomlingen Rögle, då Karlskrona föll med 3-2 efter förlängning. I den första bortamatchen mäktade laget med att göra fyra mål på Modo och med sex gjorda mål på bortais efter två bortamatcher är det andra flest av samtliga lag i SHL.

Jag finner inga uppgifter om skador i Karlskrona-lägret.

Lagens första möte någonsin.
Luleå och Karlskrona har aldrig tidigare möts i varken tränings eller tävlingssammanhang. Nu möter lagen varandra i omgång fem och all press ligger på hårdsatsande Luleå. Ett Luleå som har tre raka förluster och har ett spel som inte levererar. Att då få möta ett Karlskrona som inte är skrämda för SHL är ingen tacksam uppgift. Ett Karlskrona som har spelat sitt spel fullt ut och har gjort det bra i inledningen.
Jag tror mycket väl Luleå kan vinna trots allt nu när laget har fått några dagars vila och pratat igenom tidigare matcher. Däremot är jag tveksam att det blir dans på rosor. Det på grund av att Karlskrona öser in mål för stunden. Sex mål på bortaplan är näst flest i serien och totalt elva mål på dom fyra inledande matcherna. Laget har även gjort minst två mål i dom tre senaste matcherna. Luleå’s försvarsspel är inte i toppform och Karlskrona kommer få kontringar och möjligheter att trycka dit några puckar.
Med ett bortalag som är respektlösa mot ett hårt pressat Luleå kan se till att vi kan bjudas på en underhållande match.
Mitt spel blir därmed Karlskrona över 1,5 mål till 1,88 hos Unibet.