Nu är det dags för vår egen Sofia Arvidsson att göra entré. Detta gör hon mot en medioker kvalspelare från Thailand. 39 rankade Sofia ska inte få några bekymmer mot den 201 rankade Luksika.

  • Match: Luksika Kumkhum – Sofia Arvidsson 
  • Turnering: Australien Open WTA
  • Speltips: Sofia Arvidsson – 1,5 set
  • Odds: 1,85 @ Sportingbet
  • Insats: 3/5
  • Spelstopp: 15/1, 07:00

Sofia kommer från ett bra 2012 där hon bland annat tog en titel i Memphis. Svenskan känner sig trygg från baslinjen där hon kan nöta sina fina grundslag. Hon har även en offensivt bra backhand som kan såra motståndarna. Sofia har startat året helt ok med tre vinster på fem försök. Hon slog Stosur i Brisbane vilket är en fin skalp. Arvidsson måste vara nöjd då lottningen knappast kunde varit bättre. Sofia ska ha ett högre tempo i kroppen och hennes grundslag blir nog för tunga för thailändskan. Detta är Sofias favoritunderlag och man har svårt att se att det ska gå grus i maskineriet.

Vad kan vi säga om Luksika Kumkhum? Hon är rankad 201 och till vardags på Challenger touren där hon gör ganska bra ifrån sig. Här i Australien Open har hon jobbat sig igenom tre matcher och samtliga har gått till tre set. Det är ju visserligen starkt men frågan är om inte bensinen börjar sina och nöjda tankar börjat infinna sig i huvudet. Jag har sett Kumkhum en gång tidigare. Då hade hon en svag serve och spelade med en konstig tvåhandsfattning åt båda hållen likt Bartoli.

Idag ska en stabil Sofia inte ha några bekymmer. Sofia har vunnit i två raka set i hennes 8 senaste vinster. Det råder klasskillnad dessa två spelare emellan och att Sofia tar det här i två raka set ser jag som en dag på jobbet.

Heja Sverige! Heja Sofia!