De något större tillställningarna knackar på dörren, men tills dess ska UFC damma av dubbelt med galor den här helgen när man nu ska inleda med att gästa Australien och Sydney. Även om matchkortet i stort inte är någon större höjdare, ett någorlunda intressant main event där Luke Rockhold och Michael Bisping ska drabba samman efter en tids munhuggning. Favoriten ska givetvis stå som favorit även om jag är skeptisk till storleken där jag misstänker att det här kan bli jämnare än det oddsen tyder på.

  • Match: Luke Rockhold – Michael Bisping
  • Spel: Bisping
  • Odds: 4,50 @ Bet365
  • Units: 1,5/10
  • Spelstopp: 04.00 8/11

Det här har, i vanlig ordning när britten Michael Bisping (25-6) är inblandad, utvecklats till ytterligare en ”grudge match” mellan två kombattanter som inte har alltför höga tankar om varandra. Det här är även en batalj som kan vara av stor betydelse för mellanviktsklassen där amerikanen Luke Rockhold (12-2) kan (beroende på Jacaré Souzas status) vara en seger från en chans på titeln medan Bisping inte har råd att trampa på en mina till.  Manchester-sonen kan vara en av de mer karismatiska och långlivade veteranerna (väldigt rutinerad med 21 matcher i UFC bakom sig) att inte ha gått en titelmatch i organisationen där han har fallit på målsnöret vid ett par tillfällen. Rockhold är desto färskare på den här scenen men är ett någorlunda meriterat namn i form av att han var den senaste mästaren i Strikeforce innan organisationen lades ner.

Sedan flytten till UFC sommaren 2013 har Rockhold gått en total matchtid (fördelat över 3 fighter) på ca 7 minuter. Medan mediokert motstånd som Costas Philippou och Tim Boetsch har besegrats tidigt via riktigt snygga avslut, så tror jag att Bisping kan ha lärt sig desto mer av de 25 minuterna han gick i poängförlusten mot en skarp Tim Kennedy. Värdefull tid att gå på efter att ha varit utan match i drygt ett år pga en ögonskada.

Rockhold, en skaplig striker med mycket kreativitet på mattan, har i jämförelse med motståndet verktygen till att hitta ett avslut och sätta trycket inledningsvis, men den här matchningen kan vara obekväm för nästintill samtliga kombattanter i mellanvikten. I jämförelse med Boetsch/Philippou, som han snabbt tvingade ut mot hörnen, har jag desto svårare att se honom vara lika effektiv på att minimera brittens ytor. Även om favoriten står för spetskompetensen i fler områden så har Bisping en intressant egenskap i sin förmåga i att hålla och driva upp samma tempo över 25 minuter med bra volym i kombinationerna. Det kan ses som ett tillräckligt vasst vapen, om vi tar oss förbi de inledande två ronderna (vilket det ska finnas någorlunda goda möjligheter till), för att bidra till att det här kan bli jämnare än det oddsfördelningen tyder på.


”The Count” är bättre än 4,5 ggr (Ladbrokes ger 3,5 i jämförelse) insatsen och jag anser att ingen, undantaget en Anderson Silva i hans ”prime”, ska vara en så pass stor favorit mot britten i den här viktklassen. Den låga insatsen testas på Michael Bisping att stå som segrare.

Spelar även:
Över 2,5 ronder (Bet365) 1,62 2,5/10 units

/Puyol