Jag har fastnat för ett spel i segundan nästa omgång i matchen mellan Lugo och Xerez. Det här spelet har redan börjat sjunka i odds och därför väljer jag att lira redan nu. Häng på!

  •  Match: Lugo – Xerez
  • Spel: Lugo över 1,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 18:00 – 30/3

Lugo spelade jag på i senaste omgången då man mötte Racing Santander på hemmagräs, en match som man kunde vinna med 3-2 till slut. Ingen kassaskåpssäker seger men man visade upp ett bra anfallsspel och det räckte till tre poäng den här gången. Innan detta har man haft lite problem att göra mål och det var nog därför väldigt viktigt att man fick lite islossning mot Racing. Även extra viktigt att lagets skyttekung Óscar Díaz fick göra mål efter en tids måltorka, Díaz har tidigare spelat för just Xerez och han har nog inga problem med att sänka sitt gamla lag här. Laget har fin form och det har gjort att man tagit sig upp på en 12:e plats med 8 poäng upp till en playoff-plats, något som inte alls är omöjligt att hämta in med trepoängssystemet. Nu tror jag inte man kommer fixa playoff men en hemmamatch mot krislaget Xerez ska man vinna och man ska kunna göra minst två mål här.

Tyvärr ingen skadeinfo så här tidigt i veckan men mot Racing hade man inga större avbräck i laget. Kommer uppdatera detta så fort det kommer ut.

Xerez är jumbo i segundan och som jag skrivit tidigare så lider klubben av stora ekonomiska bekymmer, men även på planen lider man och det är inte mycket som gått rätt på slutet. Nu senast stod man för en bra prestation på hemmagräset mot Ponferradina, men trots detta åkte man på ännu en förlust med 1-2. Jag såg bara andra halvlek av matchen och där skapade faktiskt Xerez en hel del lägen som man kunde kvittera på, men det är inte mycket som studsar rätt för laget just nu och försvarsspelet är inte av någon högre klass. Med 11 poäng upp till säker mark och ett ganska tufft spelschema på slutet så undrar jag om inte luften gått ur Xerez.

Laget har fortsatt stora skadebekymmer då Íñigo Vélez (anfall), José Mari (anfall), Iago Bouzón (back), Manu Redondo (back), Ogbeche (anfallare) och Rueda (mittfält) samtliga går skadade och inte deltagit i träningar denna vecka. Men det stora avbräcket är lagets hjärta och kapten, Mendoza (back), som är avstängd här efter ett rött kort senast. Han har funnits i klubben sedan -99 och i dessa tuffa tider så behöver man en pådrivare som Mendoza ute på planen. Även Alvaro Rey skulle varit avstängd här efter ett rött kort senast, men förbundet har hävt avstängningen och han får alltså spela.


Lugo har fin form med två raka segrar i ryggen och här ska man helt klart ha goda chanser mot ett Xerez som har det riktigt tufft just nu. Xerez har sju förluster på de åtta senaste bortamatcherna och i sex av dessa förlustmatcher har man släppt in minst två mål. Så jag tror inte bara att man får stryk mot Lugo här utan jag tror även att man släpper in minst två baljor. Bet365 erbjöd 2,10 på det här spelet från start men har nu sänkt till 2,00, ett odds som fortfarande är ett riktigt bra.

/e@sy