Segundan går in på sin andra spelomgång på lördagen, där Lugo – Valladolid är först ut på Estadio Anxo Carro. Trots att Valladolid åkte ur la liga förra säsongen så ser man starka ut, så jag tror man grejar sin andra raka seger här.

  • Match: Lugo – Valladolid
  • Spel: Valladolid (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,13 @ betsafe
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Lugo har inte värvat särskilt kraftfullt den här säsongen och jag tror vi kommer hitta laget på nedre halvan när säsongen ska summeras. Man blev av med sin stjärnanfallare Vincenzo Rennella, som stod för det mesta framåt förra säsongen med sina 13 mål. Kikar vi på vad man ersatt honom med så hittar vi Luis Fernandez som kommer på lån från Deportivo, och även David Aganzo från Aris. Fernandez är blott 20 år gammal och kommer nog knappast dominera som Rennella gjorde förra säsongen. Aganzo å andra sidan har rutin som heter duga, med ett antal säsonger och mål i la liga bakom sig. Men han har hunnit bli 33 år nu och går dessutom skadad för tillfället. Tunt framåt alltså, vilket även märktes i premiärmatchen mot Mirandes som slutade mållös. Mirandes kommer harva i botten av tabellen den här säsongen och Lugo lär upp ett par snäpp om man ska kunna hota kvällens motståndare.
Förutom Aganzo stryker vi även mittfältarna Ernesto Gomez och Jonathan Valle.

Valladolid åkte alltså ur la liga förra säsongen, vilket brukar innebära en massiv spelarflykt. Men Valladolid har fått behålla stommen från förra säsongen och man kommer garanterat vara med och kriga i toppen av tabellen. Oscar, Jeffren, Diaz och Bergdich håller hög nivå i segundan och gör att Valladolid har ett mycket slagkraftigt anfallsspel. Man har även lånat in anfallaren Roger från Levante, som i mina ögon är bättre än några av de anfallare Levante har i la liga just nu. Så det finns en bra offensiv hos Valladolid, vilket man visat på försäsongen genom att ha pumpat in mål. Man gjorde även två mål i premiären mot Mallorca, i en match som man vann med 2-1 på hemmagräs. Man var det klart bättre laget i den matchen och idag skulle jag säga att man stöter på en lättare motståndare.
Skadeläget ser mycket bra ut hos gästerna som endast saknar Alfaro i dagens match. Man kan med andra ord ställa en riktigt stark elva på planen.


Jag tycker oddssättningen är aningen konstig här, då jag ser Valladolid som det klart bättre laget av dessa två. Men samtidigt är det tidigt på säsongen och jag vill gärna se några fler omgångar innan jag trycker upp insatserna. Gästernas vassa offensiv avgör den här matchen och jag tror man reser hem med tre poäng i bagaget!

/e@sy