Två nykomlingar i segundan drabbar samman idag när Lugo och Racing Santander möts. Racing som kommer från spel i högstaligan förra säsongen har haft en väldigt tung säsong och kommer få slita för att hålla sig kvar.

  • Match: Lugo – Racing Santander
  • Spel: Lugo
  • Odds: 2,30 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Lugo har varit en positiv nykomling och placerar sig i mitten av tabellen på en 13:e plats just nu. Med sina 40 inspelade poäng har man en marginal på 9 poäng ner till nedflyttningsstrecket där Racing ligger på 31 poäng. Jag har sett ett par matcher med Lugo den här säsongen och framförallt vinstmatchen mot Las Palmas tycker jag att man imponerade i där man vann med 3-1 till slut på hemmaplan. Formen är god och man kommer ifrån en bortaseger mot Murcia med 1-0 och kvällens motståndare är ungefär i samma klass som Murcia tycker jag. På hemmagräs har man gått helt ok den här säsongen med 7-3-4 och här ska man kunna ta sin åttonde hemmaseger och sikta mot en playoff-plats.

Förra omgången saknades Óscar Díaz (bilden) i Lugo men han finns åter tillgänglig för spel. Med 12 mål den här säsongen är han lagets skyttekung och det är givetvis stort plus att han är tillbaka. I övrigt inga större avbräck hos hemmalaget.

Racing Santander trodde jag väldigt mycket på i senaste matchen då man bara skulle blåsa av jumbon Xerez på hemmagräs. Men trots att man var det något bättre laget så var insatsen långt ifrån godkänd och 1-1 var ganska rättvist, så med den matchen på näthinnan så har jag väldigt svårt att se laget rå på Lugo här. Racing är dessutom ligans sämsta lag på resande fot med facit 2-3-10 och en målskillnad på 7-23. På de fem senaste bortamatcherna har man blivit nollade i fyra av dessa matcher, och då har man inte mött något blodigare motstånd i dessa matcher ska tilläggas.

Mamadou Kone verkar vara tillbaka idag och det är ett plus för bortalaget, i övrigt kör man på som senast mot Xerez.


Om Racing spelar som man gjorde senast mot Xerez så kommer man få enorma problem här då Lugo är flera klasser bättre. När dessutom Óscar är tillbaka för hemmalaget och Racing har väldigt dåligt facit på resande fot så måste ettan spelas med en medelinsats.

/e@sy