Helspansk träningsmatch i afton där Lugo och Deportivo La Coruno slipar på formen inför seriestart. Deportivo har gått starkt i träningsmatcherna så här långt och ska ha bra chans mot Lugo från den spanska andradivisionen.

  • Match: Lugo – Deportivo 
  • Spel: Deportivo
  • Odds: 1,95 @ ladbrokes
  • Insats: 2/10 units
  • Spelstopp: 19:30

Lugo är på väg in i sin fjärde raka säsong i Segundan efter uppflyttningen från Segunda B 2011/2012. På de tre säsonger laget spelat i andraligan så har man en 11:e plats som bäst, förra säsongen slutade laget på 15:e plats. Kikar vi till truppen så har laget tappat två nyckelspelare inför den här säsongen, mittback Manuel Pavon (Ponferradina) samt ytterspringaren Iago Diaz (Almeria). Två spelare som var givna i laget förra säsongen och jag tycker inte man fyllt på med några tyngre namn som ska ersätta. Den största värvningen som laget gjort är förmodligen på målvaktspositionen där gamle Granada-keepern Roberto Fernandez signat. Helt klart en duglig målvakt, men han börjar bli till åren med 36 år på nacken. Lugo har inte spelat någon träningsmatch så här långt och det är givetvis ett minus. Pavon och Diaz spelade en del säsonger med laget och jag tror man kan behöva spela in sig lite för att kunna matcha ett lag från La Liga.

lugo_180x180deportivologo

Deportivo La Coruna var nykomlingar i La Liga förra säsongen och fick slåss ordentligt för att klara sig kvar. Till slut räckte en 16:e plats för att det klassiska laget fick säkrat kontrakt. Truppen var lite blek förra säsongen kan jag tycka, men det har blivit en liten förbättring nu. Backen Arribas (Sevilla) och mittfältarna Luis Alberto (Liverpool, närmast från Malaga) samt Cani (Villarreal, närmast från Atletico) ska bli intressanta att följa. Ingen av dessa herrar fick direkt chansen förra säsongen och det lär dem få i Deportivo. Alberto gjorde inte många matcher för Malaga och inte heller Cani hade någon lycka i Atletico. Två spelare som kommer tillföra spets i Deportivo. Kikar vi till träningsmatcherna så har laget fyra vinster på lika många försök, med målskillnaden 10-1. Senast besegrade man segunda-laget Ponferradina med 1-0 efter mål från just Luis Alberto.


Deportivo ska väga tyngre här och det är en klar fördel med fyra träningsmatcher innanför västen till skillnad från Lugo. Jag tror Depor gärna tar en femte raka och testar därför en mindre insats på tvåan.

/e@sy