Tycker mig hittat ett riktigt bra spel i Segundan idag där Lugo tar emot ungtupparna i Athletic Bilbao. Lugo har fortfarande chans att nå playoff samtidigt som Athletic redan är klara för nedflyttning. Lägg till att gästerna saknar fyra tilltänkta startspelare och jag tror på minst två hemmamål här. Tung insats!

  • Match: Lugo – Athletic Bilbao B
  • Spel: Lugo över 1,5 mål
  • Odds: 1,89 @ unibet
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Lugo värvade ett par starka spelare inför den här säsongen och hade nog hoppats kunna kriga högre upp i tabellen än den 14:e plats som laget placerar sig på just nu. Men Lugo har fortfarande chans att nå playoff då laget har åtta poäng upp till Real Oviedo med 12 poäng kvar att spela om. Inte särskilt troligt att laget tar sig till playoff med andra ord, men så länge det finns en chans till playoff så kommer Lugo gå för det. Formen är inte den bästa med två raka förluster på kontot, men nu stöter man på betydligt enklare motstånd än Alcorcon (1-2) och ett hemmastarkt Ponferradina (1-2). Lugo fick stryk i sin senaste hemmamatch mot Alcorcon men i övrigt så har man gått starkt hemma på Anxo Carro senaste tiden. Kikar vi till truppen så gillar jag det offensiva hos Lugo och man går sällan mållösa från sina matcher. Joselu och Jonathan Pereira förväntas bilda anfallspar idag och sedan har man fått tillbaka lagets skyttekung Caballero som gjorde ett inhopp senast. Det är ett starkt anfall och dessutom ett rutinerat sådant som kommer ställa till bekymmer för gästerna. Vi stryker mittback Hernandez idag som är avstängd, men i övrigt har man inga större avbräck.

lugo_180x180Athletic_200x200

Athletic Bilbao B är nykomlingar i Segundan och redan nu står det klart att man återvänder till Segunda B nästa säsong då laget har hela 14 poäng upp till Ponferradina på säker mark. Baskerna har endast samlat på sig 29 poäng under säsongen och även fast det är imponerande att laget tagit sig upp till andraligan med enbart baskiska spelare så räcker man helt enkelt inte till. Hemma i Bilbao har man tagit 21 av sina 29 poäng och det innebär att man är ligans näst sämsta bortalag med endast åtta inspelade poäng. Fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna och i samtliga av dessa förluster har man släppt in minst två mål. Endast mot Huesca (2-1) lyckades man hålla stången defensivt, men då ska det nämnas att man fortfarande hade något att spela för, det har man inte nu. Vi har dessutom tunga avbräck hos baskerna då varken Undabarrena, Seguin, Yeray eller Santamaria kommer till spel. Fyra tilltänkta startspelare. Sedan tidigare stryker vi även backarna Magadaleno och Arellano samt mittfältaren Bengoa.


Jag anser att det är klasskillnad mellan dessa lag och när det dessutom bara är Lugo som har något att spela för så tror jag stenhårt på minst två hemmamål här. Man har både klass och rutin framåt i planen och det ska räcka mot ett vingklippt, omotiverat och defensivt svagt Athletic. Jobba!

/e@sy