Ny vecka och nya möjligheter och idag får vi se ett Skåne derby mellan två topplag, nämligen Lugi och YstadYstad åkte på en sur förlust senast när man torskade mot giganterna Kristianstad medan Lugi öppnade 2016 riktigt bra med en stabil seger uppe i Skövde. Jag ser en jämn och underhållande match där oddsen har blivit lite konstigt fördelade. Lugi anses vara storfavoriter vilket jag inte tycker man ska vara och då spelvärdet är oerhört högt på raka tvåan, väljer jag att ta ställning. Häng med!

  • Match: Lugi HF – Ystad IF HF
  • Spel: Ystad IF HF rak vinst
  • Odds: 2,60 bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med Lugi så kommer man till detta mötet med en seger i bagaget då man relativt enkelt avfärdade Skövde med siffrorna 21-26. Nu ska man inte dra för stora slutsatser över den segern då man trots allt mötte ett bottenlag och idag lär det bli betydligt tuffare. 2015 första halvsäsong var fram och tillbaka då man pendlar mellan en hög högsta nivå och låg lägsta nivå. Med andra ord ett lag man inte riktigt kan lita på. Jeppsson bär ett tungt lass på niometer och när han har sin dag så går det oftast vägen. Dock riskabelt att vara beroende av en spelare. Idag ställs man mot Ystad som verkligen inte är något bluffmotstånd och för att jag ska vara mer övertygad av favoritskapet man bär så måste man visa mer. En 50/50 match för mig och då spelvärdet är lågt på Lugi och samtidigt väldigt högt på Ystad väljer jag att gå emot!

På andra sidan står Lucas Nilsson samt Kim Anderssons gäng och här finns det helt klart kapacitet. Två spelare som höjer sin från resterande spelare i hela elitserien och når man sin högsta nivå, så slår man nästintill alla. Senast torskade man dock mot giganterna Kristianstad och en faktor till det var säkerligen Lucas Nilssons prestation. Inte helt på topp vilket är förståeligt då han fick ta ett stort ansvar i landslaget, och förhoppningsvis kommer han tillbaks till detta derbyt fräschare. Man ligger två poäng före Lugi i tabellen och för mig är detta en 50/50 match. I grunden är man enligt mig det bättre laget och når man upp i nivå så vinner man detta till ett odds på 2,60!

I denna match utgår jag från spelvärde där Ystad erhåller ett odds på hela 2,60. För min smak är det oerhört högt för en jämn match och når man upp i nivå så kan man slå Lugi utan problem. Raka tvåan liras till en insats på medel!