Dagens bästa match befinner sig nere i Lund där vi får se Lugi ta emot sin skånska kollega Ystad som åker på derby-besök. Ystad som verkligen visat upp att man kommer vara ett topplag i år, kommer från en sur och jobbig förlust senast medan Lugi även dem säkerligen kommer vara med där uppe och fightas. I mina ögon två ganska jämlika lag där jag tror hemmaspelet kommer vara en avgörande faktor. Spelbolagens odds är tilltalande och jag hittar ett spel. Häng med!

  • Match: Lugi HF – Ystad IF HF
  • Spel: Lugi HF rak vinst
  • Odds: 2,10 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Ser vi till Lugis prestationer hittills, så har man presterat på en jämn och fin nivå och Axner verkar ha fått ihop sin trupp exakt som han velat. Man har inte bara ett storvuxet och starkt försvarsspel utan även en vassare och mer fartfylld offensiv, som jag också nämnt i tidigare rekar angående Lugi, och det för dem in till en ny nivå. Senast visade man upp denna styrka och kunde enkelt avfärda Karlskrona på borta mark med 21-26. Självförtroendet är på topp och då det vankas derby på hemmaplan tror jag det är till stor nytta. I dagens match kommer det till stor del betyda mycket och då jag anser Lugi vara minst lika bra som Ystad, väljer jag att spika!

På andra sidan står gästande Ystad som inför i år värvat in den mest erfarna och rutinerade spelaren, inom dagens elitserie, Kim Andersson. Man har därmed fått en ny dimension i spelet då man nu inte bara har Lucas Nilsson på nio meter utan även en mer spelfördelare. Senast ställdes man mot Kristianstad och efter en riktigt imponerande första halvlek, kunde man inte hålla trycket och nivån uppe och fick tillslut ge sig. Slutresultatet skrevs till 30-33. Det som är en stor nackdel för Ystad är att man inte har någon särskild back-up/rotation som täcker upp de spelare man har ute på planen, och som alla vet så är det tufft att exempelvis Lucas, Kim eller Borgstedt ska kunna leverera 60 minuter. Idag är det bortaplan mot ännu en skånsk kollega och jag vill ge fördel till Lugi som kommer till mötet med ett bättre självförtroende samt fina prestationer.

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Jag väljer att gå rakt ut och spika Lugi som spelbolagen anser ha en 50/50 chans i matchen. I mina ögon är chansen betydligt större och insatsen får ligga på medel!