Vi fårse ett Skånskt derby bland kvartfinalerna då Lugi tar emot Ystad. Ystad som visat nedåtgående form under denna andra halva av säsongen blev valda av det mest formstarka laget Lugi. Man brukar alltid säga att vad som helst kan hända i derbyn, men det snacket tror inte jag på idag. Lugi som varit fantastiskt bra, har även på pappret kanske det mest rutinerade och bästa laget i Elitserien och jag tror på vinst. Häng med!

  • Match:Lugi HF – Ystad IF HF
  • Spel: Lugi HF -2,5
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19.15

Börjar vi att kika på Ystad och deras form så kan man konstatera att den inför slutspelet har förbättrats lite grann. Man åker till Lund med fyra vinster på sina sex senaste matcher och ett skönt självförtroende i laget. Men jag sågar detta lag och enligt mig så är Ystad inte lika bra som man står i tabellen, och jag skulle inte förvåna mig om man åkte på torsk i tre raka matcher mot Lugi.  Förvisso är det derby och slutspel, men om man i mina ögon ska ha någon chans så krävs samma form som man hade första halvsäsongen där man bland annat slog lag som Kristianstad och Alingsås. Den har man dock inte visat och för mig är det avslag.

I detta tillfälle så håller jag Lugi som finalister tillsammans med Kristianstad. Man har kommit igång rejält på sistone och poängen har bara rasat in. En vinst-streak på tre raka matcher mot Kristianstad, Guif och Ricoh är imponerande, och jag förväntar mig mer. Man valde Ystad före Redbergslid vilket säkert har någon anledning. På alla positiva faktorer till en vinst så har även storspelaren och den lovande talangen Simon Jepson kommit tillbaks på banan vilket är ett stort, stort plus. Idag lär man köra över Ystad och jag hittar fina handikappslinor!

Min slutsats blir som sådan att Lugi erhåller både bättre form samt bättre klass än Ystad, och ettan är solklar. Handikappslinorna ser fina ut och -2,5 ger hela 2,00 vilket är fantastiskt. Jag kryddar insatsen till strax över medel.