Dagens enda match befinner sig nere i Skåne där storväxta Lugi tar emot Ystad som kommer på besök. Ett skånskt derby där Lugi visat sig vara formstarka på hemmaplan möter ett Ystad som tappat sin fina form som man hade i första delen av säsongen och kämpar på för en fjärdeplats. Ett intressant möte med väldigt mycket hets och krig väntar oss, och jag ser endast ett lag som klara vinnare. MAX-spel på gång. Häng med!

  • Match: Lugi HF – Ystad IF HF
  • Spel: Lugi HF -1,5
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 10/10 Units
  • Spelstopp: 18.45

Börjar vi med bortalaget Ystad så kan man konstatera att den fina formen man hade i första delen av säsongen har runnit ut i sanden och man spelar för tillfället som ett mittenlag. Hela fem förluster kompenserat med två segrar på de sju senaste matcherna är ett faktum som inte är acceptabelt. Senast kunde man dock visa upp sig för sin hemmapublik och slå gästande Sävehof med uddabollen 31-30. Idag möter man rivalen Lugi på borta mark som inte varit någon succé hittills denna säsong, och en tuff uppgift väntar. Jag har svårt att se detta Ystad ha någon chans mot ett så pass bra lag som Lugi och jag tror man bara springer in i en stor försvarsvägg.

Mitt senaste uttalande om att Ystad kommer springa in i en försvarsvägg, har med detta storvuxna Lugi att göra. Lugi erhåller enormt stora spelare med klass så som exempelvis mittlåset Modigh och Milosevic, men inte minst mittnian Roganovic. På hemmaplan har man haft en tendens att tända till och då tänker jag på framförallt försvarsspelet som varit lysande. Därmed kommer Ystad att få ett stopp i produktionen och jag tror att Lugi bara vinner idag. De senaste segrarna har man tagit på just precis hemmaplan mot lag som Hammarby och Redbergslid. Ystad håller ungefär den nivån och detta är fredagens bästa spel!

Lugi -1,5 ger ett odds till 1,90 vilket jag väljer att MAX-spela då det är riktigt fint. Ystad har inte visat något som tyder på att man har en chans mot Lugi på borta mark och jag tackar och bugar!