Samma matcher vecka ut, vecka in, men det är så det är under slutspelet och idag får vi dra oss till Skåne för att ännu en gång se Lugi ta emot Ystad som kommer på besök. Ystad som för ett par dagar sedan kunde knipa en knapp seger på hemmaplan möter ett taggat Lugi som vill ta kontroll på denna kvartsfinal genom ännu en hemmaseger. Ett mot ett i matcher och jag ger en klar fördel till hemmalagen i dessa klincher. Idag går fördelen till Lugi och jag tror man relativt enkelt bör besegra Ystad. Häng med!

  • Match: Lugi HF – Ystad IF HF
  • Spel: Lugi HF -2,5
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Gästande Ystad kommer till Lugis stora hemma arena ännu en gång för att begå en match. Senast gick det tyvärr inte lyckat då man fick stryk i förlängning efter att ha gjort en fantastiskt bra prestation. På hemmaplan tidigare i veckan kunde man dock ta den efterlängtade segern, och det med uddamålet 30-29 som bland annat gjordes på straff i matchens sista kast. I vanliga fall så ska det inte vara sådana här jämna matcher mellan lagen då jag anser att Ystad är ett snäpp sämre än Lugi, och spelar Lugi på sin höga nivå som man kan så blir det oerhört svårt för Ystad att nå fram. Fördel hemmagiganterna!

Ser vi till Lugi så kan man inte vara något annat än riktigt revanschsugna med tanke på att man hade en 14-17 ledning i halvtid senast, som man sedan slarvade bort i andra halvlek och därmed förlora. Idag erhåller man ännu en gång hemmaplan vilket är ett stort plus och en seger här skulle innebära att man kan avgöra i nästa möte. Man valde Ystad av anledningen att man är klart bättre både individuellt och lagmässigt. Det tror jag man kommer att visa här idag och ettan känns solklar. Albin Tingsvall är fortfarande tveksam till spel.

Så vad blir mitt tips? Då Lugi endast står i ett odds på 1,50 så känns handikappslinorna mycket bättre och -2,5 bör man kunna lösa. Jag utgår från att man i grund och botten håller en högre klass än Ystad och insatsen får ligga på strax över medel!