En fullspäckad december månad med massa handboll och idag får vi se ett möte nere i Lund då Lugi tar emot Ricoh som får åka på långbesök. Ricoh är tillbaks på banan igen efter tre segrar på fyra matcher medan Lugi tvärtemot är inne i en formsvacka och endast plockat en seger på fem matcher. Svårspelad match då Lugi i grund och botten är det bättre laget och jag skippar 1-x-2 markörerna i detta möte och förlitar mig på överspel (likt Hammarby-Ystad reken). Häng med!

  • Match: Lugi HF – Ricoh HK
  • Spel: Över 50,5 mål i matchen
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Lugi är inne i en rejäl formsvacka och man bara faller ner i tabellen. Just nu är man lite tveksam till om laget verkligen har den kapacitet som krävs för att nå ett slutspel. Man har en bra tränare, visst, men sedan? Den unge liraren Jepson gör ju i princip allt och man kan inte förlita sig på en enda kille, som dessutom inte har rutin. En mängd spelare som jag trott på, har visat sämre takter och man måste hitta ur detta läge mentalt ganska snabbt för annars rinner det undan. Fyra förluster på fem matcher är ett faktum och anledningen till det skulle jag säga är försvarsspelet. Man har inte fått någon träff bakåt och målen ramlar in konstant. Idag ställs man mot ett Ricoh som är i form och skärper man sig inte, vilket man inte visat några tecken på hittills, så kommer man att släppa in massa bollar. Med tanke på hur det har sett ut i de tre senaste matcherna, i och med 32,34 och 30, insläppta mål så bäddar det för en målrik match!

Florander och Olsson leder detta Ricoh till framgång ihop med två riktigt bra målvakten bakåt. Man har nu kommit ur formsvackan som man haft säsongen igenom, och tagit tre vinster på fyra matcher. Kapacitet har man så det räcker, åtminstone till en ingenmansland-plats och inte nedflyttning som det spekulerats om. Idag möter man ett Lugi som visat upp ett sämre försvar på sistone vilket bäddar för skyttarna att slå till. Man får ej glömma att nämna Konradsson som också kan smälla till. Jobba mål säger jag bara!

Sammanfattningsvis så är det två lag som blandar och ger. Ena laget är ur form fast är bättre i grund och botten medan det andra är i form fast är sämre sett i ett större perspektiv. Lagen har visat upp vad som krävs för att denna match ska nå över en överspelslina på 50,5 mål och jag lirar det till en insats på medel!