Denna onsdag bjuder på nästintill en hel elitserie omgång där vi får se en rad roliga matcher. I Lund får vi se Lugi ta emot de vita eleganterna från Göteborg, Redbergslid. Lugi som börjar etablera sig i toppen, har en stigande form medan Redbergslid för tillfället går tungt och kommer från en förlust. Lugi är klara favoriter och frågan är mer åt hållet med hur mycket man ska vinna. Jag är dock inte helt säker på att det blir med någon jätte stor marginal och hittar därmed ett fint tips. Häng med!

  • Match: Lugi HF – Redbergslids IK
  • Spel: Redbergslids IK +3,5
  • Odds: 1,90 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Redbergslid så kan man tydligt se att man gått lite fram och tillbaka i sina prestationer. Man har likt föregående år en hög högsta nivå samtidigt som man har en riktigt dålig lägsta nivå. Senast hade man ingen chans mot Kristianstad men kunde ändå hålla ned siffrorna till tremåls marginal. Idag ställs man mot Lugi som anses vara storfavoriter och det med all rätta, jag tror dock man håller uppe en så pass bra nivå så att man håller ner siffrorna och därmed hittar jag mitt lir.

Över till Lugi som enligt tabellen ser riktigt bra ut men i själv verket har man inte presterat något utöver förväntningarna. Axner verkar ha fått in en vinnarmentalitet som är viktig och det viktigaste är först och främst att man tar sina två poäng, sedan kommer resultatet. Det har blivit en del uddamålsvinster och jag tror inte på att man krossar sitt motstånd idag. Då spelvärdet är lågt på Lugi ser jag ingen nödvändighet att lira på dem. Avslag!

Så vad blir mitt lir? Lugi står i ett odds på 1,30 vilket inte är spelvärt. Man kommer förmodligen vinna men att man kommer göra det med stor marginal tvivlar jag på. Med tanke på hur det sett ut i matchen samtidigt som Redbergslid alltid krigar in i det sista, tror jag på att man kan lösa en +3,5 lina hos gästerna. Insatsen får ligga på medel!