Kvartsfinalen mellan Lugi och Sävehof är nu uppe i sin femte match och därmed också avgörande. Bägge lagen har plockat varsin seger på hemma- och bortaplan och i mina ögon ser det öppet ut. Det är även den enda match-serien som går till fem möten och det ska bli intressant och se ifall tränarna har något äss i rockärmen. Oddsen är klart på Lugis sida och jag ser ett gott spelvärde i tvåan. Någonstans ska det skrälla i slutspelet, och idag är det ett perfekt tillfälle till det. Häng med!

  • Match: Lugi HF – IK Sävehof
  • Spel: IK Sävehof rak vinst
  • Odds: 3,25 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Lugi så förväntade jag mig faktiskt mer av laget och det har man inte riktigt visat i denna kvartsfinals serie. Man valde Sävehof av en anledning och ändå har man inte kunnat få hål på dessa. Senast åkte man på torsk på bortaplan med 27-24 och det var helt enkelt en rättvis förlust. Ens stora vapen, Jeppsson, har inte kommit igång och de ”enkla” målen som man oftast får i och med hans storskytte, kommer inte som ett brev på posten längre. Långa anfall med mindre fart gynnar Sävehof och att man ska stå i ett odds på runt 1,50 är enligt mig dåligt (bra beroende på hur man ser det). 2-2 i matcher där vi fått se jämna kamper och jag väljer att tro på skräll!

Sävehof som jag så många gånger sågat, har höjt sig och jag börjar faktiskt gilla detta gäng. Man visar upp ett hjärta och en krigarglöd som få lag har och när dessutom taktiken faller på plats så är man farliga. På hemmaplan senast visade man upp det och slog Lugi på ett snyggt sätt. Olle-Forsell är nyckelfiguren och presterar match efter match, och idag lär han fortsätta göra det, i alla fall inget som talar emot. Alla favoriter har vunnit i sina respektive kvartsfinaler och någonstans ska det skrälla. Sävehof har inte varit något sämre än Lugi och då oddset är fint, lirar jag!

Hemma eller borta, det spelar inte någon större roll för lagen. Man har vunnit i bägge arenorna och i mina ögon är det öppet. I en 50/50 match är det oddset som avgör och då Sävehof besitter ett odds på hela 3,25 måste jag bara lira. Insats: Medel!