Dagens bästa möte står mellan två lag i främre träffen nämligen Lugi och Sävehof. Göteborgarna är inne i en rejäl formsvacka och frågan är ifall man ska ta sig ur den idag? På andra sidan står ett Lugi som blandar och ger, men fick senast till en fullträff och besegrade just precis Sävehof. En intressant match som spelas 20.30 vilket är lite annorlunda och jag tror på underhållning. I mina ögon är det oerhört jämnt trots Sävehofs formsvacka och jag lirar en överspelslina som har gott spelvärde. Häng med!

  • Match: Lugi HF – IK Sävehof
  • Spel: Över 51,5 mål
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 20.30

Börjar vi med Sävehof så kommer man till detta returmöte med Lugi med hela fem raka matcher utan seger. Man inledde året fantastiskt för att nu tappa och totalt vara ur balans. Spelet fungerar inte och spelglädjen samt vinnarskallarna är inte på. Senast torskade man på hemmaplan mot Lugi med 19-23 efter att ha i princip legat under hela matchen. Målsnålt var det då och 19 bollar räcker inte mot något motstånd. Det lär bli mer ös framåt för att spräcka denna svacka, vilket bäddar för målrikt. Man måste vinna för att hålla sig kvar uppe i toppen och då Lugi inte visat några särskilda takter på hemmaplan, är det fullt möjligt. Fridén och Ottosson får briljera lite extra på kanterna och spelet sitter som ett smack!

Hemmaplan och en riktigt bra möjlighet att förbättra sin placering i tabellen. Man har blandat och gett mycket vilket har resulterat i poängförluster och just nu ligger man på en sjätte plats. Man ryckte dock upp sig senast och visade på bättre takter och en 19-23 vinst borta mot Sävehof är riktigt bra. Matchen innan det torskade man mot Skövde och släppte in hela 27 bollar på hemmaplan. Det finns som sagt enorma håll i prestationerna och om Sävehof prickar offensiven rätt så lär det smälla bakåt. Till skillnad från föregående år så spelar man mer offensivt och samtidigt släpper in fler mål. Jag har en feeling för att det kommer att bli målrikt och lirar en lina!

Så vad blir mitt lir? Lugi och Sävehof är två lag som just nu är i behov av poäng. Inget av lagen är rädda för att förlora då man gjort det tidigare mot sämre lag och jag tror man satsar på offensiven. Sävehof måste ändra matchbilden sen senaste och för mig luktar det målrikt. Jag lirar över 51,5 mål i matchen till en insats på medel!