Gårdagen var intressant och vi fick se ett straffdrama i Ystad när man slog ut Malmö i tre raka matcher. Idag får vi istället se en mycket jämnare och tajtare match, nämligen den mellan Lugi och Sävehof. Här har man tagit en vinst vardera, och dessa kom på bortaplan för båda lagen. Ska vi därmed säga fördel Sävehof? Nej, nej, det här vinner Lugi efter att ha sett den senaste mötet och jag är övertygad om att man är det bättre laget. Häng med!

  • Match: Lugi HF – IK Sävehof
  • Spel: Lugi HF -1,5
  • Odds: 1,76 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Sävehof så var man helt klart bleka senast och nådde aldrig riktigt upp i nivå. Första halvlek var usel och att redan där ligga under med 11-17, är omöjligt att ta ikapp. I andra halvlek ryckte man upp sig men det var för långt fram och 26-29 var ett faktum. Olle Forsell är nog den enda spelaren som verkligen visade hjärta och att ha en sådan gubbe i form bådar gott för kommande matcher. Det var dock oroväckande dåligt på alla andra positioner samtidigt som Lugi verkar ha hittat receptet mot Sävehof. Bortaplan idag och där väntar ett hungrigt och revanschsuget Lugi efter att ha förlorat i det första mötet. Jag kan inget annat än att tro på torsk för Partillebo gänget då Lugi imponerade rejält senast.

Hemmaplan ska vanligtvis vara en fördel, och det kan vara så att det bara är en tillfällighet att lagen vinner mot varandra på borta mark. Idag är det återigen hemmaplan för Lugi och jag kommer betrakta det som en fördel då man slipper resa, har sin hemmapublik samt är vana att spela där. Man gjorde en fantastisk prestation uppe i Partille där flera spelare visade framfötterna. Jag har alltid tyckt att Sävehof är överskattade och det fick Lugi visa senast. Något man även ska visa idag! Roganovic får dra igång det på niometer och sen bara få med alla gubbar till en säker seger. Spik!

Så vad blir mitt lir? Lugi är favoriter och jag väljer i stället att plocka en handikappslina som höjer värdet rejält. Raka ettan ligger på 1,50 vilket inte är spelvärt, och jag lirar i stället Lugi -1,5 till 1,76. Vinner man så vinner man med mer än uddamålet och insatsen får ligga på strax över medel!