Slutspelsmatcherna började igår och det gick riktigt bra då bägge spelen satt säkert. Idag är det nya tag och vi får se ytterligare två spännande matcher. Ena spelas nere i Lund där vi får se Lugi ta emot Sävehof från Göteborg. Lugi gjorde en fantastiskt slutspurt och kunde knipa en tredjeplats i tabellen medan Sävehof krigade ända in i det sista och blev sexa på målskillnad. Lugi är självklara favoriter, med tanke på hemmaspelet, men att det skiljer något speciellt mycket, det gör det inte. Något som är säkert är dock att bägge lagen älskar försvarsspel och det luktar målsnålt. Häng med!

  • Match:Lugi HF – IK Sävehof
  • Spel: Under 51,5 mål i matchen
  • Odds: 1,88 @ nordicbet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med hemmalaget från Lund så kännetecknas man helt klart av att ha ett starkt och stabilt försvarsspel med en riktigt bra målvakt, vilket har varit ens nyckel till framgång året igenom. Milosevic och Modigh bildar ett starkt mittlås som bland annat är 2 meter långt och tillsammans med Bergerud i mål blir det inte många insläppta mål bakåt. Nackdelen är dock att man kan se lite tröga ut framåt och om inte skyttet fungerar fullt ut, kan det låsa sig. Idag ställs man som sagt mot Sävehof och nerver kommer spela in. Jag tror på en krampaktig start med två starka försvarsspel, och då statistiken talar för att det ska bli lite mål, lirar jag!

Inbördes senaste fyra:
Lugi – Sävehof = 22-28 (50 mål)
Sävehof – Lugi = 19-23 (42 mål)
Lugi – Sävehof = 22-22 (44 mål)
Sävehof – Lugi = 21-26 (47 mål)

Sävehof har blandat och gett vilket jag starkt påpekat i mina rekar tidigare då jag inte trott på laget. Man har dock visat att det finns kapacitet när allt fungerar fullt ut, och med sitt starka försvarsspel, tuggar man ner sitt motstånd. Man är i mina ögon tunga att möta och det lär inte bli någon promenad vinst för Lugi. Som resultaten ovan visar så är det två lag som sticker ut försvarsmässigt och jag tror på en målsnål match. Fungerar Sandström som han i vanliga fall brukar göra så kan det vara stängt!

Så mitt lir blir ganska uppenbart. Nordicbet erbjuder en lina på under 51,5 mål till ett odds på hela 1,88. Jag måste bara plocka detta spel och slänger iväg en tung slant! Jobba bakåt!