Februari avrundas med en riktig kanonmatch där vi får se serieledarna Kristianstad åka på besök i Lund där Lugi väntar. Kristianstad krossar allt och alla i elitserien, men pendlar mellan Champions League och inhemska ligan vilket kan vara jobbigt medan Lugi etablerat en god form här i inledningen av andra halvsäsongen. Jag hittar inget spelvärde i raka tvåan och då det dessutom löper risk att flera spelare är slitna, kan detta sluta i något oväntat. Jag väljer därav att ”gå på” en överspelslina som på förhand ser fin ut. Häng med!

  • Match: Lugi HF – IFK Kristianstad
  • Spel: Över 53,5 mål i matchen
  • Odds: 1,90 @ bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19.45

Börjar vi med Kristianstad så måste man fortsätta skölja laget med cred. Eller ah, alla förväntar sig att man ska vinna och det är vad man också gör. Man har ett spelarmaterial som inget annat lag i elitserien erhåller och ekonomiskt så står man sig överlägset bäst. På sistone har man haft ett tajt spelschema vilket kan kosta då man matchas tufft och flera spelare kan vara slitna. Man har ändå kapacitet nog till att slå Lugi utan snack men då spelvärdet är för lågt, väljer jag att avstå. Överspelslinorna ser dock väldigt fina ut och vanligtvis blir det mycket mål framåt för Kristianstad. Väljer man även att vila en del spelare blir det även osynkat bakåt vilket gör att detta gynnar mitt tips och jag tvekar inte på att välja överspel!

Lugi och Axner åkte på en sur förlust senast när Guif gästade, och så kan det gå när de storvuxna försvaret får jobba i sidled. Wickman och Milosevic fick det svårt och var i princip osynliga. Idag ställs man mot Kristianstad som har riktigt bra man-man spelare och jag har en känsla på att det kan bli ett liknande scenario. Man har tidigare haft det svårt mot giganterna och har en tendens att släppa in mycket mål, se senaste två (34 & 27). Får man till offensiven som varit god på slutet lär detta bil en målfest och jag plockar!

Så mitt lir blir alltså en överspelslina på över 53,5 mål i matchen. Kristianstad är starka framåt och med ett tajt spelschema kan det kosta på en del mål bakåt. Lugi som öppnat året och halvsäsongen bra, lär fortsätta med sitt goda anfallsspel och jag slänger in en peng på strax över medel!