Denna måndag bjuder på två heta derbyn varav ett skånskt där Lugi tar emot regerande svenska mästarna Kristianstad som kommer på besök. Kristianstad som inlett året otroligt bra med två raka segrar (en i elitserien och en i CL) gästar ett Lugi som också visat gryende form med två fullpoängare. En riktigt intressant och underhållande match väntar och jag råder alla handbollsintresserade att kika på dessa två gäng. Jag måste dock ge fördelen till Kristianstad som jag tror är numret för stort för hela elitserien. Häng med!

  • Match: Lugi HF – IFK Kristianstad
  • Spel: IFK Kristianstad över 26,5 mål
  • Odds: 1,70 @ unibet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Tomas Axner har verkligen dragit upp förväntningarna för samtliga fans i Lugi då man rivstartat och spelat en riktigt bra handboll där man plockat två raka segrar. Första mötet blev en rysare mot Malmö där man tillslut kunde dra det längsta strået och vinna med 24-23. Sedan tog man hand om Drott och plockade en enkelt seger med hela 20-33 på bortaplan. Man har visat upp ett stabilt försvarsspel och ett betydligt kvickare och snabbare anfallsspel vilket bådar gott för framtiden. Jag tror man kan bjuda på till match mot jättarna Kristianstad, men att man ska vinna är jag tveksam till.

Jag lägger mer fokus på Kristianstad som mitt spel kommer gå till där jag tror man löser en mål-lina som ser relevant ut. Vill inte gå emot Lugi för mycket och därmed ser jag inget spelvärde i raka tvåan. Jag spikar inte utan tror mer på att man kan få hål på Lugi genom sitt sätt att spela, och lyckades man göra hela 37 baljor mot Drott och även sätta 33 bollar bakom ett Kolding i Champions League så bör man kunna lösa över 26,5 mål mot ett Lugi. Man har ett par riktiga klass spelare som i mina ögon kan gå rakt ut i den internationella handbollen och att man har kapaciteten tvivlar jag inte på.

Mitt lir blir alltså att Kristianstad ska göra över 26,5 mål i matchen. Insatsen får ligga på strax över medel!