Denna torsdag bjuder på smaskiga matcher där vi bland annat får se ett Skåne derby mellan två heta klubbar, nämligen Lugi och MalmöLugi har gått som tåget på slutet och radar upp segrar, medan Malmö även dem är inne i en förlustfri svit. Någons trend kommer till stor sannolikhet att brytas (om det inte blir oavgjort), och frågan är bara vems? Hemmafördel och Axner har satt sina gubbar i gott skick. Jag tror man bara vinner, häng med!

  • Match: Lugi HF – HK Malmö
  • Spel: Lugi HF -1,5
  • Odds: 1,85 bet365
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19.00

Lugi har radat upp segrar mot tufft motstånd på sistone och senast avfärdade man Aranäs på ett enkelt sätt. Slutsiffrorna skrevs till 24-37. Man ska inte glömma att den borta matchen är oskön med ett vilt jagande Aranäs som kämpar för att undvika nedflyttningskval. Än dock redde man ut det på ett fint sätt och vann med hela 14 bollar. Man är nu uppe i en segersvit på sex raka matcher där man bland annat slagit lag som Kristianstad, Alingsås och Redbergslid. Tack vare denna slutspurt så befinner man sig på en tredjeplats, som hotas av Ystad och Malmö, och man kommer säkerligen göra allt för att hålla kvar den. Idag ställs man mot just precis Malmö som även dem gjort det bra men att man ska torska på hemmaplan har jag svårt att se. Som man presterat på sistone med en fantastisk Bergerud i mål och komplett laginsats både fram och bak så ska man bara sopa hem detta. Spik!

Malmö har även dem gjort det bra och man har säkrat en slutspelplats vilket är skönt. 39 poäng har man skrapat ihop och är nu uppe på en delad fjärde plats med Ystad, en poäng bakom Lugi. Det är just sådana här matcher man längtar till och det lär bli fullt ös på planen. Man är inne i en förlustfri svit, men nu stöter man på ett motstånd som gjort det ännu bättre på sistone. Bortaplan i ett derby kan aldrig gynna. I mina ögon är Lugi bättre och jag lirar emot då spelvärdet är gott!

Så vad blir mitt lir? Jag tror kort och gott på Lugi eftersom man är det bättre laget. Spelvärdet höjs rejält på en lina på -1,5 och jag väljer att plocka den, och förväntar mig att man vinner med mer än uddamålet. Insatsen får ligga på strax över medel!