Äntligen drar den svenska handbollen igång igen och det är en hel del förändringar bland lagen- Nya spelare hat tillkommit samtidigt som spelare också gått. Idag får vi se ett möte mellan Lugi och Malmö som just precis är sådana lag som ändrat mycket. Ett Skåne derby direkt i premiären är extra roligt för oss utanför planen och jag förväntar mig en het tillställning. I mina ögon finns det bara en vinnare i detta möte, häng med!

  • Match: Lugi HF – HK Malmö
  • Spel: Lugi HF -2,5
  • Odds: 1,95 @ Bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi att kika på Malmös föregående säsong så får man ändå säga att den var okej. Man lyckades ta sig till slutspel, i och med den åttonde placeringen som man fastställde i den sista omgången, och det är inte alltid man varit där. Dock åkte man på stor torsk i tre raka mot Alingsås och hoppet var över. Hittills har det väl gått sisådär på försäsongen och man torskade senast mot ett Helsingborg (spelar i allsvenskan). Den insatsen var blek och för att kunna göra något i dagens möte krävs en nästintill maxprestation. Värt att understryka är även att man tappat sin viktigaste spelare, målvakten Nebojsa Simic, vilket också kommer märkas av säsongen igenom då han bidrog starkt. Utöver det får man hoppas på att truppen håller sig skadefritt och varför jag säger det är för att man haft oerhört mycket skador på toppspelare. I mina ögon räcker man vanligtvis inte till mot ett Lugi som förnyats rejält och jag går emot!

Över till Lugi som värvat in och förändrat en hel del. För en mer detaljerad syn hänvisar jag till mitt långtidsspel som är ute på sidan fram till matchstart där jag tippar Lugi som vinnare av årets elitserie. Tomax Axner känd som handbollsexpert i TV har nu tagit över ledarrollen i Lugi vilket är ett stort plus. Jag tror att han kommer bidra med extremt mycket och det är just precis en sådan pusselbit detta lag behöver. Man har alltid haft bland seriens bästa spelarmaterial i form av Modigh, Roganovic m.m. men aldrig riktigt fått till det. Under försäsongen har man sett starka ut, framförallt senast mot Redbergslid och jag tror man kör över Malmö idag. Spik!

Så vad blir mitt lir? För de som är lite fega och vill lägga in en högre insats kan spika Lugi utan tvekan. Jag väljer dock en handikappslina som jag också tror väldigt mycket på. -2,5 till Lugis fördel tror jag man löser och jag höjer ribban till strax över medel!